20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialMutu, goool, goool şi cartonaş galben!

Mutu, goool, goool şi cartonaş galben!

Adrian Mutu a reuşit ieri după-amiază o excelentă dublă într-o întâlnire care pentru el ar fi putut fi capitală. În minutul 21 al meciului dintre Fiorentina, formaţia sa, şi FC Cagliari, Briliantul a deschis scorul cu o lovitură de cap după un corner bine executat de pe partea stângă a atacului echipei din Florenţa. A doua reuşită a venit trei minute mai târziu, când şutul său de la marginea careului l-a învins din nou pe Andujar, portarul celor de la Cagliari. Dezlănţuit, Mutu a fost aproape de hattrick cu patru minute înainte de finalul primei reprize, când devierea sa a trecut peste poarta Cataniei.

Din păcate, după primul gol, atacantul român a văzut galben în faţa ochilor, arbitrul întâlnirii, italianul Domenico Celi, neezitând să-i arate cartonaşul după ce acesta şi-a dat jos tricoul pentru a-şi celebra reuşita. Într-un fel, gestul lui Mutu a fost de înţeles pentru că fotbalistului i-a fost greu să-şi înfrâneze bucuria după evoluţiile nu tocmai strălucite din ultima vreme. Briliantul nu numai că nu a reuşit să înscrie după revenirea sa în formaţia italiană după excluderea din lot din motive disciplinare, dar nici nu a evoluat la nivelul aşteptărilor. Mai mult, la ultimul meci, cel contra formaţiei Bari, încheiat la egalitate (1-1), Mutu a ieşit de pe teren în minutul 68, huiduit de fanii Fiorentinei.

Reuşitele lui Mutu de ieri sunt cu atât mai importante cu cât jucătorul a intrat pe gazon cu o mare presiune apăsându-i pe umeri. Înainte de partida cu Cagliari, atât conducerea echipei viola şi antrenorul Mihajlovic, cât şi presa din Peninsulă îşi pierduseră răbdarea şi-l ameninţaseră că „ori înscrie împotriva Cataniei, ori ajunge pe banca de rezervă”.

Mutu are nevoie însă să repete performanţa de ieri atât pentru a redeveni „Fenomeno”, cât şi pentru a mai avea şanse de a reintra în vizorul selecţionerului Răzvan Lucescu pentru dubla României cu Bosnia de la finele acestei luni, din cadrul campaniei de calificare la Euro 2012.

Mutu a fost aplaudat ieri de întreg stadionul în momentul în care a ieşit de pe teren, în minutul ’70 când antrenorul Mihajlovic l-a înlocuit cu Vargas.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

Industria mobilei din România, în scădere: Contribuție în 2023 cu 27% mai mică decât în 2016

În 2023, industria mobilei din România a adus o contribuție de 1,23 miliarde de euro la balanța comercială, înregistrând o scădere de 27% față...
Ultima oră
Pe aceeași temă