20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialHagi, încă un pas spre demisie

Hagi, încă un pas spre demisie

Galatasaray a terminat la sfârşitul săptămânii trecute la egalitate, scor 0-0, partida disputată, pe teren propriu, cu echipa Karabukspor, în etapa a XXIV-a a campionatului Turciei.

Poziţia lui Gheorghe Hagi pe banca tehnică a formaţiei turce Galatasaray, la care evoluează şi Bogdan Stancu, a devenit din ce în ce mai şubredă după remiza înregistrată în weekendul trecut. La finalul meciului, după ce fanii i-au cerut demisia, românul a declarat că el reprezintă o parte a insuccesului grupării din Istanbul, dar că vina nu îi aparţine în totalitate.

„Bineînţeles că m-a întristat faptul că suporterii mi-au cerut demisia. Dar fanii nu trebuie să uite că eu sunt ultimul venit la Galatasaray. Nu am venit într-un moment în care totul mergea bine. Nu am stricat eu ceva ce mergea bine. Am venit cu scopul de a reuşi ceva cu echipa. Evident că sunt responsabil pentru rezultatele înregistrate de când am venit. Sunt o parte a insuccesului. Dar vina nu este a mea sută la sută”, a spus Hagi.

Gheorghe Hagi a mai precizat că echipa sa îşi doreşte să învingă, dar are probleme în atac.

„Din păcate ne aflăm într-o situaţie dificilă. Echipa intră pe teren cu dorinţă, acest lucru se vede. Dar nu reuşim să facem nimic pe ultimii 30 de metri, nu putem face nimic când ne apropiem de poartă. Am mai spus şi înainte, dacă mă aflu în situaţia de a nu mai avea importanţă la Galatasaray, să ne aşezăm la masă să discutăm. Oricum, în această situaţie, trebuie să se găsească o soluţie. Trebuie să se analizeze. Pentru mine, cea mai importantă este Galatasaray”, a adăugat tehnicianul.

Fatih Terim, din nou în cărţi?

Potrivit presei din Turcia, conducerea clubului se află deja în discuţii avansate pentru înlocuirea lui Hagi.

„Noul antrenor al «Leului» este german”, a titrat cotidianul Akşam, care notează că Adnan Polat i-a făcut o propunere tehnicianului Christoph Daum, căruia i-ar plăcea să ajungă la Galatasaray. „Este foarte probabil ca în noul sezon Daum să antreneze echipa Galatasaray”, menţionează sursa citată.

De asemenea, cotidianul Fotomac a readus în atenţie numele lui Fatih Terim. Publicaţia a scris încă dinaintea remizei cu Karabukspor că şefii lui Hagi sunt sătui de prestaţiile acestuia ca antrenor şi că sunt hotărâţi să-l aducă pe omul care a câştigat Cupa UEFA cu trupa din Istanbul în 2000.

Ziarul din Bosfor susţine că patronii Galatei au avut deja o discuţie cu Fatih Terim şi că acesta, aflat la a doua tentativă de a veni la Galata după plecarea lui Frank Rijkaard, ar fi pus câteva condiţii esenţiale pentru a prelua echipa. Terim se pare că ar vrea mână liberă la club, un buget de aproximativ 50 milioane de euro, să păstreze doar şase jucători din lotul actual şi să realizeze opt transferuri de marcă. Pe lista posibililor succesori ai lui Hagi se mai numără Tolunay Kafkas, Ertuğrul Sağlam, Hikmet Karaman, Abdullah Avci şi Mustafa Denizli.

Dispus să plece

Hagi a menţionat că nu se aştepta ca Galatasaray să ajungă în această situaţie şi că ar fi dispus să plece dacă nu mai este dorit. „Când am semnat contractul aveam planuri şi intenţii frumoase. Însă, dacă este cineva care nu mă vrea, să vină să mi-o spună în faţă. Şi vom discuta împreună”, a scris presa turcă.

Cotidianul Fotomac a notat că Hagi i-a spus din nou lui Adnan Polat, preşedintele clubului Galatasaray, după meciul cu Karabukspor, că va renunţa la funcţie dacă este cazul. „Dacă vreţi, renunţ”, i-ar fi spus Hagi lui Polat la telefon. „Sunt foarte nervos. Vom vedea”, i-ar fi răspuns Polat, reacţie caracterizată de Fotomac drept o invitaţie să plece.

Un alt insucces recent al lui Hagi ca antrenor al Galatei a fost ratarea de săptămâna trecută a calificării în semifinalele Cupei Turciei, după ce a remizat pe teren propriu, scor 0-0, cu Gaziantepspor, într-un meci din manşa secundă a sferturilor.

În tur, Galatasaray pierduse, în de-plasare, cu scorul de 2-3. În cazul venirii lui Fatih Terim, ar putea apărea probleme pentru Bogdan Stancu, atacantul recent transferat de la Steaua, care a lăsat o impresie proastă în ultimele jocuri.

Cele mai citite

Romgaz a încheiat un contract de creditare în valoare de 150.000 de milioane de euro

Linia de creditare este deschisă pentru 3 ani și va acoperi nevoile de capital de lucru ale Romgaz Romgaz a notificat investitorii de pe bursă...

Pilonul II de pensii: Ce trebuie să știe participanții despre retragerea fondurilor și continuarea investițiilor

Contribuția la Pilonul II de pensii este reglementată prin lege și reprezintă un procent din salariul brut al fiecărui angajat. În prezent, aceasta este...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă