20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialBănăţenii, victorie controversată

Bănăţenii, victorie controversată

FC Timişoara a învins în deplasare, cu 2-1, echipa CFR Cluj, în derby-ul etapei a XX-a a Ligii I, în care gazdele au rămas în inferioritate numerică în minutul 65, după ce două goluri au fost marcate din penalti.

Potrivit aşteptărilor, întâlnirea de la Cluj dintre echipa gazdă, campioană en-titre, şi FC Timişoara a fost una intens disecată. Bănăţenii s-au impus cu 2-1, dar arbitrajul a fost aspru criticat de clujeni care, în urma acestui rezultat au ieşit definitiv din lupta pentru titlu. Oaspeţii au deschis scorul prin Zicu (‘6), care a transformat o controversată lovitură de pedeapsă acordată după ce Helder a pătruns în careu şi a fost agăţat de Hora.

Trei minute mai târziu, foarte probabil în dorinţa de a-şi repara greşeala, arbitrul a acordat un nou penalty, de astă dată în favoarea CFR-ului, după o intervenţie în careu a lui Burcă asupra lui Cadu, transformat de acesta din urmă (‘8). Clujenii au rămas în zece oameni în minutul 64, după ce Bastos a căzut în careu în urma unui fault al lui Sepsi, iar centralul Avram, în loc de 11 m cerut de gazde, i-a acordat cartonaşul galben lui Bastos pentru simulare. Cum mai avea un galben, brazilianul a luat mai repede drumul vestiarelor, în timp ce, în semn de protest la această decizie, spectatorii au aruncat cu bulgări în direcţia arbitrului Marius Avram. Scorul final a fost stabilit în minutul ‘78, când Axente a scăpat în banda stângă, l-a lobat pe Nuno Claro, iar Ricketts a împins mingea în plasă cu capul.

Supărat, preşedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat că nu ştie ce s-a întâmplat cu centralul Marius Avram la acest joc. „Am avut multe ocazii, iar rezultatul a fost stabilit în urma unor greşeli mari de arbitraj. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu Avram astăzi (n.r. – sâmbătă). Se pare că a prins o zi proastă, pentru că nu cred că a luat decizii intenţionat împotriva CFR-ului. Timişoara e o echipă bună, dar un rezultat de egalitate era mult mai corect. Nici la locul doi nu mai putem spera. Ne vom baza pe jucătorii mai tineri pe viitor. Nu ne gândim la o schimbare de antrenor, pentru că acesta a pregătit foarte bine meciul. Acum mi se pare evident că titlul se va stabili între Oţelul şi Timişoara”, a spus Mureşan.

De cealaltă parte, tehnicianul formaţiei FC Timişoara, Dusan Uhrin jr. nu a comentat în nici un fel arbitrajul, declarând că ambele echipe au avut cam acelaşi număr de ocazii de a înscrie, iar diferenţa s-a făcut la finalizare. „A fost un meci de mare calitate, jucat pe atac, ambele echipe jucând să câştige. Ştiam că ne aşteaptă un adversar foarte greu, CFR a evoluat foarte bine pe aripi. În mod sigur diferenţa s-a făcut la finalizare, pentru că ambele echipe au avut multe ocazii. De câteva lucruri sunt nemulţumit. Ricketts nu intră în această categorie, rămâne să discut cu jucătorii despre problemele pe care ni le-a pus CFR pe benzi. De la mine erau 100 de metri până la cele două careuri, nu am văzut nici fazele penaltiurilor, nici pe cea a eliminării. Nu e datoria mea să judec arbitrajul”, a spus Uhrin.

Cele mai citite

Romgaz a încheiat un contract de creditare în valoare de 150.000 de milioane de euro

Linia de creditare este deschisă pentru 3 ani și va acoperi nevoile de capital de lucru ale Romgaz Romgaz a notificat investitorii de pe bursă...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Microsoft lansează aplicația „Windows App” pentru acces la distanță dedicată conturilor de muncă și educație

Microsoft a anunțat lansarea oficială a aplicației „Windows App”, o soluție care le permite utilizatorilor cu conturi de muncă sau educație să acceseze sisteme...
Ultima oră
Pe aceeași temă