15.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialStatele Unite avertizează China

Statele Unite avertizează China

Statele Unite au avertizat China, marţi, că nu este „acceptabil” ca jurnaliştii străini să fie hărţuiţi, după ce un reporter al Bloomberg News a fost bătut, duminică, la Beijing, în timp ce relata de la un miting de protest, informează AFP, potrivit Mediafax.

„Suntem la curent cu unele informaţii, potrivit cărora jurnalişti străini au fost reţinuţi sau maltrataţi, la Beijing, iar aceste informaţii sunt preocupante”, a apreciat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney.

„Cerem Guvernului chinez să respecte drepturile jurnaliştilor străini care operează în China şi îndemnăm forţele de ordine să protejeze pe oricine este supus unei hărţuiri sau intimidări”, a adăugat Carney, într-o conferinţă de presă.
„Noi nu credem că este acceptabil ca jurnaliştii să nu poată lucra, să fie hărţuiţi sau reţinuţi”, a insistat Carney.

China a fost acuzată că împiedică presa, recurgând la forţă, să acopere „mitingurile iasomiei”, la sfârşitul săptămânii trecute, inspirate de mişcările de contestare din lumea arabă.
Un jurnalist de la Bloomberg News, acreditat în China, a fost lovit cu pumnii şi cu picioarele de agenţi de securitate, duminică, la Beijing, unde acoperea un apel la o asemenea manifestaţie. Aproximativ 12 jurnalişti au fost escortaţi la un post de poliţie.

China a cerut, marţi, jurnaliştilor să „înţeleagă şi să coopereze”, „respectând, totodată, legile” în vigoare în China.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă