19.3 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSpecialCum să-ţi muţi apartamentul la Paris sau în spaţiu

Cum să-ţi muţi apartamentul la Paris sau în spaţiu

Cei care s-au săturat de peisajul care se vede pe fereastra apartamentului – blocurile gri de vizavi sau lanul de porumb – au acum varianta de a-şi alege locul în care vor să trăiască, măcar virtual, şi pot „comanda” priveliştea ideală.

Ne putem „comanda” o atmosferă liniştită, după gustul fiecăruia, montând în locul ferestrelor LCD-uri obişnuite, care trebuie conectate la computerul personal pe care a fost instalat un soft special. Imaginea se poate dirija şi de pe un iPhone, care permite chiar mişcarea, în funcţie de poziţia celui care îl poartă, aşa cum se vede orice peisaj de la o fereastră. Astfel, dimineaţa ne putem trezi admirând Turnul Eiffel pe fereastră, la prânz putem bea cafeaua în centrul New York-ului, iar seara putem chiar să admirăm un piesaj selenar sau rechinii din adâncul oceanului. Modelul poate fi asemănat cu cel folosit de multe familii în camerele copiilor, unde un perete este transformat într-un ecran de proiecţie pe care sunt redate imagini şi sunete menite să-l calmeze pe bebeluş.

Proiectul, compatibil pe Mac-uri

Moda a apărut în rândul celor care vor peisaje exotice, fără să fie nevoiţi să călătorească în ţări îndepărtate. Ideea a pornit o dată cu lansarea proiectului Winscape, primul care a impulsionat proprietarii de case să-şi vadă domiciliul implementat într-o lume virtuală, se precizează pe site-ul geek.com. Şi nu este o păcăleală. E suficient să vă imaginaţi ce poate ieşi din alăturarea a două ecrane cu plasmă sau LCD pe care să apară o singură imagine, ca pe o fereastră.

Realizatorii Winscape recomandă celor care vor să îşi facă acest proiect acasă, un video şi o copie a software-ului Winscape, care însă funcţionează numai pe Mac-uri. Winscape nu înseamnă doar două ecrane plate de televizor, legate de un computer pe care trebuie să salvezi câteva imagini frumoase. Pentru acest proiect este nevoie de o modificare Wii Remote (conexiune la distanţă) şi un colier de lumină IR, necesar pentru perspectivă. Adică, atunci când persoana care poartă colierul se mişcă pe lângă ferestre, imaginea poate dobândi perspectivă, în funcţie de poziţia pe care o va ocupa purtătorul. Mişcările sunt, de obicei, la stânga şi la dreapta, ceea ce pentru Winscape nu este dificil. Când persoana se apropie sau se îndepărtează de ecrane, imaginea poate căpăta profunzime graţiei zoom-ului in sau out.

Imaginile pot fi spectaculoase dacă sunt alese filmări submarine, în care apar corali, rechini sau un banc de peşti, ori o fotografie extraterestră a Pământului, informează site-ul robisit.com. Ideea a fost adoptată şi de arhitecţii ruşi care lucrează la proiectul unui oraş sub gheţurile Siberiei. Aceştia s-au gândit că este soluţia optimă pentru camerele subterane. În plan figurează posibilitatea reziden-ţilor de a-şi crea şi de a-şi alege propriul peisaj virtual, inclusiv imagini urbane pentru cei care suferă de claustrofobie.

Cum se montează fereastra LCD

În filmuleţul „The Winscape Build”, prezentat pe site-ul robisit.com, sunt redaţi paşii montării unei asemenea ferestre LCD. Se decopertează peretele, se montează suporţi sau tuburi de susţinere a ecranelor, prin care se poate trage cablajul şi sistemul de încălzire, precum şi montarea display-ului. Peretele se reconstruieşte pornind de la un cadru din lemn uşor, ce poate fi montat în propriul garaj. Se fixează pe perete, peste cele două LCD-uri, şi se aplică o faţadă care poate fi din rigips, ai-doma celorlalţi pereţi din cameră. Se fixează sistemul de alimentare, prevăzut şi pentru baterii. Se protejează ecranele cu folie şi se trece la vopsirea rigipsului în culorile dorite pentru cameră. La final se montează peste ecrane rama care imită tocul de geam. Pentru cei care doresc să întregească aspec-tul peretelui pot construi un raft de cărţi, aerisit, pe care să-l vopsească în culorile tocului de la ferestrele ce ascund ecranele LCD.

Cele mai citite

Directorul de școală, demis când vrea primarul

Conform noului Regulament-Cadru, primarul și Consiliul local pot propune demiterea unui director de școală Începând cu anul școlar 2024-2025, directorii de școli pot fi demiși...

Benjamin Netanyahu le transmite libanezilor că Israelul poartă un război cu Hezbollah, nu cu ei

Premierul israelian Benjamin Netanyahu le-a transmis locuitorilor Libanului că ţara sa nu este în război cu ei, ci cu gruparea Hezbollah, potrivit DPA. „Am un...

Încă un pas până la ora de iarnă 2024. Mai multă lumină naturală dimineața

În 2024, România va trece oficial la ora de iarnă în noaptea de 26 spre 27 octombrie. Această schimbare va însemna că ceasurile se...
Ultima oră
Pe aceeași temă