16.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSportOpoziţia protestează la Teheran

Opoziţia protestează la Teheran

Manifestaţii ale opoziţiei au început duminică la Teheran, împotriva preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad, relatează DPA, potrivit NewsIn.

Potrivit informaţiilor disponibile, protestatarii s-au strâns cel puţin patru pieţe din capitală şi au scandat Allah’o Akbar (Dumnezeu este mare), sloganul standard al opoziţiei democratice.

Sute de persoane s-ar afla şi în faţa televiziunii naţionale IRIB din nordul Teheranului. IRIB este considerat principala organizaţie de propagandă a puterii.

Manifestanţii cer şi declararea unei zile de doliu în memoria a doi manifestanţi ucişi în protestele de săptămâna trecută.

Potrivit site-ului de opoziţie Kaleme.com, acţiunile de duminică au drept scop lupta împotriva „dictaturii religioase” din ţară.

Luni, două persoane au fost ucise în cursul unei manifestaţii neautorizate care a avut loc în faţa universităţii de la Teheran. Mitingul a avut loc în urma apelului liderilor opoziţiei reformatoare, care nu au putut participa, însă, pentru că au fost plasaţi în arest la domiciliu cu câteva zile înainte.

În 15 februarie, 220 dintre cei 290 ai Parlamentului iranian au semnat o scrisoare în care au cerut ca fostul premier Mir Hossein Mussavi şi fostul preşedinte al Parlamentului Mehdi Karoubi să fie condamnaţi la moarte, pentru că „servesc interesele Statelor Unite şi sionismului”.

Cele mai citite

Burduja ia în calcul păstrarea plafonării la energie și după expirarea datei

Ministrul Energiei nu exclude scenariul în care va fi menținută plafonarea şi după 31 martie 2025 Sebastian Burduja dă asigurări că şi după 1 aprilie...
Ultima oră
Pe aceeași temă