18.1 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialCeauşescu despre propagandistul Ion Iliescu: "Daţi-i un pahar cu apă, o sală...

Ceauşescu despre propagandistul Ion Iliescu: „Daţi-i un pahar cu apă, o sală şi, gata, l-aţi făcut fericit!” (VIDEO)

Ion Iliescu, principalul artizan al noii Românii, de după 1989, avea şi în „Epoca de Aur” aceeaşi imagine pe care o vehiculau în anii ’90 fix criticii săi din societatea civilă şi din partidele istorice: de simplu propagandist.

Aşa susţine astăzi unul dintre cei mai importanţi lideri comunişti, fostul ministru de Externe al României socialiste, Ştefan Andrei.

Într-un interviu acordat României Libere, fostul demnitar, a cărui viziune a orientat decisiv politica externă a lui Nicolae Ceauşeascu, îl portretizează pe Ion Iliescu pornind de la câteva momente-cheie din activitatea de propagandist a acestuia.

„Propagandist poate să fie. Apostol ca Pavel sau chiar ca Iuda, poate să fie, dar Isus niciodată, pentru că Isus avea o aplecare spre problemele oamenilor”, spune însuşi Ştefan Andrei despre Ion Iliescu.

Interviul mai dezvăluie şi ce credeau cu adevărat fostul ministru comunist, Virgil Trofin, dar şi fostul dictator, Nicolae Ceauşescu.

CV
Ştefan Andrei a fost ministru de Externe al României (1978-1985), preşedinte al Consiliului Central de Control Muncitoresc al Activităţii Economice (până în 1987) şi viceprim-ministru (până în 1989). În 1990, a fost condamnat la închisoare de noua putere, sub acuzaţiile de subminare a economiei naţionale şi genocid. A stat doi ani şi jumătate în închisoare.

 

La ora 22.30 va fi publicat interviul integral cu fostul ministru de Externe al României socialiste, Ştefan Andrei. Interviul va putea fi citit şi mâine în ediţia de print.

Cele mai citite

TVA de 25%? Ce ar putea include reforma fiscală pentru 2025

Reforma fiscală pregătită pentru 2025 include, în majoritatea scenariilor analizate, o creștere a TVA-ului, potrivit informațiilor obținute de Clever News Center, potrivit Termene.ro. Această posibilitate...

Florin Tănase avertizează adversarele din Europa League: „Nu vor avea un meci ușor cu noi”

FCSB a învins PAOK cu 1-0 în Grecia, în cadrul etapei a doua din faza ligii Europa League, și speră la calificarea în primăvara...

Accidentare gravă pentru Lixandru! Mijlocașul lui FCSB va reveni abia anul viitor

Mijlocașul FCSB, Mihai Lixandru, va fi indisponibil pentru șase luni după accidentarea suferită în meciul cu PAOK Salonic, ratând astfel a doua convocare consecutivă...
Ultima oră
Pe aceeași temă