21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialEgiptul va respecta "toate tratatele internaţionale", implicit cel cu Israelul

Egiptul va respecta „toate tratatele internaţionale”, implicit cel cu Israelul

Autoritatile militare din Egipt au reafirmat sâmbătă, printr-un anunş citit la televiziunea de stat, angajamentul ţării de a respecta toate tratatele internaţionale, după demisia preşedintelui Hosni Mubarak, ceea ce presupune că tratatul de pace cu Israelul va rămâne intact, informează BBC. citat de Hotnews.

Armata a promis de asemenea că va garanta o tranziţie paşnică până când un nou guvern va fi format, care „va pava calea pentru o autoritate civilă care să construiască un stat liber democratic.”

Nu a dat însă niciun calendar al tranziţiei.

Declaraţia a venit pe fondul celebrărilor care au loc în Piata Tahrir din Cairo, epicentrul protestelor care au determinat demisia lui Mubarak.

Plecarea liderului care a condus Egiptul timp de trei decenii a fost primită cu îngrijorare de politicienii israelieni, care se tem că o schimbare la conducerea ţării ar pune în pericol acordurile din 1979 între cele doua state.

La începutul lunii, mişcarea islamistă Fraţii Musulmani, principala forţă de opoziţie egipteană, speră să creeze un guvern interimar şi să anuleze acordul de pace semnat cu Israelul, imediat după demisia preşedintelui Mubarak.

Cele mai citite

Alerte meteo de ploi torențiale și vânt puternic în mai multe regiuni ale țării, începând de sâmbătă

Meteorologii au emis avertizări de ploi abundente și torențiale pentru nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, precum și Carpații Meridionali...

Economia României în declin: Încrederea s-a deteriorat în trimestrul al treilea

Încrederea în economia României a continuat să se deterioreze în septembrie și pe parcursul trimestrului al treilea, ceea ce indică o posibilă încetinire a...

Antony Blinken acuză din nou China de sprijinirea războiului rus în Ucraina

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a reiterat acuzațiile la adresa Chinei privind susținerea "mașinii de război rusești" în Ucraina, în cadrul unei întâlniri...
Ultima oră
Pe aceeași temă