24.6 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialŞapte salvatori şi patru cercetători au intrat în subteranul Minei Uricani

Şapte salvatori şi patru cercetători au intrat în subteranul Minei Uricani

O echipă formată din şapte salvatori şi patru cercetători a intrat, joi, pentru a treia oară, în subteranul Minei Uricani, unde a avut loc explozia soldată cu cinci morţi, pentru a analiza o altă zonă adiacentă locului în care s-a produs deflagraţia, potrivit Mediafax.

Echipa care a intrat în subteran urmează să continue cercetările lucrărilor şi să preleveze probe pentru a stabili cauzele care au dus la producerea celor două explozii.

Directorul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani, Constantin Lupu, a declarat că echipa, formată din şapte salvatori şi patru cercetători, va continua cercetările începute miercuri şi va încerca să preleveze probe care să ajute la realizarea expertizei tehnice ce urmează să fie făcută şi în baza căreia anchetatorii vor putea stabili cauzele deflagraţiilor.

Potrivit lui Lupu, echipa va cerceta lucrările subterane din orizontul 400, respectiv 300, zone adiacente locului în care au avut loc exploziile.

În urma celor două coborâri în subteran care au avut loc miercuri, echipa de salvatori a prelevat probe de cărbune şi alte elemente găsite în zonele verificate. Probele de aer prelevate de aceeaşi echipă au fost analizate de laboratorul INSEMEX şi nu au indicat concentraţii care să indice o stare de pericol în acest moment în subteran.

Comandamentul pentru eliminarea avariei de la Mina Uricani va analiza şi probele prelevate joi, abia apoi urmând să fie stabilit următorul pas al programului de lucru.

O echipă de salvatori minieri a intrat, miercuri, de două ori, în subteran, pentru a verifica zone adiacente locului în care au avut loc deflagraţiile.

Cercetătorii de la INSEMEX sunt cei care vor efectua expertiza tehnică în cazul incidentului petrecut la Mina Uricani, expertiză care îi va ajuta pe procurori şi pe inspectorii de muncă să stabilească cauzele producerii deflagraţiilor.

Cinci mineri au murit, sâmbătă după-amiază, în urma unei explozii care a avut loc la Mina Uricani din Valea Jiului, în momentul cuplării la reţeaua electrică a tabloului, după o revizie a acestuia.

Cele mai citite

Premierul Barnier, arhitectul unui nou capitol politic pentru Franța

Michel Barnier a dezvăluit echipa de guvernare, după luni de negocieri și tergiversări Președintele Macron l-a numit premier pe Michel Barnier, fostul negociator al Uniunii...

Fragmente osoase descoperite pe un drum forestier din județul Olt

O serie de fragmente osoase, aparent de origine umană, a fost descoperit pe un drum forestier din județul Olt, în apropierea pârâului Dârjov, sâmbătă...

3 avantaje ale ghiozdanelor Herlitz pentru copilul tău 

Descoperă trei motive care plasează ghiozdanele Herlitz în topul alegerilor părinților atunci când vine vorba de confortul și sănătatea copiilor lor! Află de ce astfel...
Ultima oră
Pe aceeași temă