25 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialCe scuze au invocat politicienii dupฤƒ publicarea "operaลฃiunii SMS"

Ce scuze au invocat politicienii dupฤƒ publicarea „operaลฃiunii SMS”

RL a întrebat o parte din cei 118 parlamentari de ce au rฤƒspuns pozitiv SMS-ului de afaceri. Rฤƒspunsurile lor copilฤƒreลŸti frizeazฤƒ hilarul, indicând o amnezie de grup. Vedeลฃi mai jos cele mai haioase rฤƒspunsuri.

Nicu Bฤƒnicioiu (PSD), preลŸedintele Tineretului Social Democrat, fost lider al unuia din sindicatele studenลฃeลŸti, în timpul guvernฤƒrii Nฤƒstase:

N.B.: „N-am ce sฤƒ comentez. Am primit un SMS de la cineva care vrea o întâlnire cu mine. Eu rฤƒspund la toate SMS-urile”.

R.L.: „Inclusiv de afaceri?”

N.B.: „Domne, nici n-am citit SMS-ul foarte bine”.

Valerian Vreme (PDL), ministrul Comunicaลฃiilor în actual guvern Boc. Valerian Vreme s-a remarcat ca fiind cel mai insistent parlamentar român, apelând-o pe investitoarea fictivฤƒ de 7 ori în interval de douฤƒ ore ลŸi jumฤƒtate:

V.V.: „Pฤƒi de obicei eu sun la toate chestiile pe care le vฤƒd aลŸa, mai..”

R.L.: „Inclusiv la propunerile de afaceri?”

V.V.: „Nu e neapฤƒrat o propunere de afaceri”

R.L.: „Dar scrie acolo în SMS cฤƒ e o propunere de afaceri”.

V.V.: „Habar n-am. Asta nici nu-mi amintesc”.

Florin Anghel (PDL), membru în Comisia pentru culturฤƒ, arte, mijloace de informare în masฤƒ ลŸi membru în Comisia pentru tehnologia informaลฃiei ลŸi comunicaลฃiilor:

F.A.: „Ce reacลฃie am avut? N-am avut nici o reacลฃie…am sunat la un moment dat, pentru cฤƒ vroiam sฤƒ vฤƒd despre ce e vorba. Nu-mi era clar. Nu ลŸtiu ce era…Cum sฤƒ spun eu, întâmplarea face cฤƒ umblu dupฤƒ finanลฃฤƒri ลŸi vroiam sฤƒ vฤƒd despre ce finanลฃฤƒri e vorba. Nu sฤƒ mฤƒ întâlnesc, nicicum, Doamne fereลŸte!”.

Tudor Chiuariu (PNL), ex-ministru al Justiลฃiei, actualmente inculpat în dosarul PoลŸta Românฤƒ, unde e suspectat cฤƒ a aprobat vânzarea cฤƒtre o companie privatฤƒ a unor proprietฤƒลฃi ale PoลŸtei, la preลฃuri mult subevaluate:

T.C.: „Libertatea economicฤƒ nu e limitatฤƒ în nici un fel. E un drept garantat de constituลฃie, numai cฤƒ demnitarii dupฤƒ cum ลŸtiลฃi nu pot deลฃine funcลฃii executive în societฤƒลฃi comerciale. Dar nu poate fi nici un aspect legal în privinลฃa iniลฃierii unei afaceri. Însฤƒ e mult prea mult sฤƒ spuneลฃi cฤƒ mi s-a propus o afecere. Era o chestie aลŸa, un zvon”.

Koto Josef (UDMR), deputat român de entie maghiarฤƒ care reprezintฤƒ interesele electoratului român de pe continentul african. Josef Koto a intrat în istoria Parlamentului României ca „alesul neamului” care a ajuns deputat cu numai 34 de voturi:

K.J.: „Staลฃi, staลฃi, staลฃi, n-am primit eu SMS-ul. Lynn Fischer? Da, nu ลŸtiu despre ce este vorba, m-a conectat, am trimis un rฤƒspuns sฤƒ mฤƒ conecteze sฤƒ îmi spunฤƒ despre ce este vorba. Nu ลŸtiu despre ce e vorba, nu s-a prezentat”.

Robert Negoiลฃฤƒ (PSD), este un multimilionar controversat, proprietarul ex-celui mai mare hotel din Europa ลŸi pentru sustragerea de la plata TVA pentru sute de proprietฤƒลฃi vândute în timpul boom-ului imobiliar. Negoiลฃฤƒ a fost demnitarul cu cel mai rapid timp de rฤƒspuns (în acelaลŸi minut) la „SMS-ul de afaceri”:

R.N.: „Am fost sunat? Cred cฤƒ ai voie, nu-ลฃi interzice legea sฤƒ negociezi afaceri. Dar eu n-am discutat afaceri ลŸi nu mฤƒ intereseazฤƒ. Am discutat eu cu cineva afaceri de când sunt politician?”

Bogdan Ciucฤƒ (PC), vicepreลŸedinte al Comisiei juridice, de disciplinฤƒ ลŸi imunitฤƒลฃi:

B.C.: „E ceva ilegal sฤƒ port o discuลฃie pe tema asta? Eu întreb altceva? E ilegal sฤƒ cumpฤƒr ca demnitar acลฃiuni la o societate? ลži dacฤƒ afacerea era: «Domne, vând acลฃiuni, nu vฤƒ intereseazฤƒ? »”.

Mihaela Stoica (PDL), vicepreลŸedinte al comisiei pentru politicฤƒ economicฤƒ, reformฤƒ ลŸi privatizare pânฤƒ în iun. 2010, actualmente membru în Comisia pentru muncฤƒ ลŸi protecลฃie socialฤƒ

R.L.: „Cum comentaลฃi disponibilitatea dumneavoastrฤƒ de a vฤƒ întâlni cu investitorul fictiv care v-a propus o afacere prin SMS? „.

M.S.: „Eu mฤƒ întâlnesc cu oricine mฤƒ cautฤƒ, indiferent”.

R.L.: „Dar legea 96/2006 ce spune doamnฤƒ despre incompati..?”

M.S.: „Auzi, dar legea 273/2002 ce spune? „Pฤƒi, tu crezi cฤƒ eu învฤƒลฃ legi pe dinafarฤƒ? Ce întrebฤƒri sut astea pe care mi le pui?”

 

Cele mai citite

Rusia, forศ›atฤƒ sฤƒ รฎศ™i stocheze gazul arctic din cauza sancศ›iunilor: Proiectul lui Putin, lovit de izolarea globalฤƒ

Rusia a รฎnceput sฤƒ stocheze gazul produs de proiectul Arctic LNG 2, iniศ›iativa de vรขrf a lui Vladimir Putin รฎn regiunea arcticฤƒ, din cauza...

Alfred Bulai, audiat din nou pentru acuzaศ›ii de agresiune sexualฤƒ. Anchetatorii fac percheziศ›ii suplimentare

Sociologul Alfred Bulai, reศ›inut miercuri dimineaศ›ฤƒ, a fost adus joi รฎn faศ›a procurorilor de la Parchetul Judecฤƒtoriei Sectorului 1 pentru a fi audiat รฎn...

Adolescentฤƒ spulberatฤƒ de un camion. Impactul a fost fatal

O tรขnฤƒrฤƒ de 18 ani din Buzฤƒu a fost lovitฤƒ mortal de un camion รฎn timp ce รฎncerca sฤƒ traverseze un drum judeศ›ean printr-un...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ