15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialBen Ali, acuzat de uciderea fostului preşedinte tunisian

Ben Ali, acuzat de uciderea fostului preşedinte tunisian

Potrivit Al Arabiya, avocatul Allala al-Rajichi l-a dat în judecată pe Ben Ali pentru rele tratamente aplicate lui Bourguiba şi întemniţare până la moarte.

Avocatul susţine că după lovitura de stat din 6 noiembrie 1987, în urma căreia Ben Ali a ajuns la putere, acesta l-a arestat pe Bourguiba cu ajutorul unor membri ai guvernului, care au devenit ulterior figuri proeminente ale spaţiului public. Habib Bourguiba a fost reţinut 13 ani, până când a murit.

Avocatul Rajichi a enumerat, în dosarul intentat lui Ben Ali, mai multe rele tratamente la care ar fi fost supus fostul lider tunisian. Bourguiba ar fi fost „aruncat în maşină ca o oaie”, în momentul arestării sale. În dosar se argumentează că fostul preşedinte ar fi fost bătut şi i s-au neglijat nevoile medicale, fiind bolnav. Printre rezultatele lipsei de îngrijire medicală se numără şi un deget putrezit, potrivit avocatului citat.

Totodată, Bourguiba ar fi fost supus înfometării, primind cantităţi infime de hrană şi îmbrăcăminte neîngrijită.

Rajichi îl acuză pe Ben Ali şi pentru că ar fi furat cadourile pe care Bourguiba le-a primit de la şefii de stat cu care s-a întâlnit în timpul carierei.

În plus, Ben Ali şi ajutoarele sale sunt acuzaţi că l-au arestat pe fostul lider tunisian fără mandat, sub ameninţarea armelor şi l-au reţinut în arest mai mult de o lună, fără un proces.

Cele mai citite

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă