5.8 C
București
vineri, 8 noiembrie 2024
AcasăSpecialTomohide Ikeya s-a mutat din bucătărie în apă. Pentru artă.

Tomohide Ikeya s-a mutat din bucătărie în apă. Pentru artă.

Săptămâna aceasta, romanialibera.ro vă prezintă, în galeria multimedia, o selecţie a lucrărilor expuse de Tomohide Ikeya la Micheko Galerie din Munchen. Sub numele „Breath”, colecţie recompensată la Paris cu „PX3 PRIX DE LA PHOTOGRAPHIE”, Ikeya prezintă actori şi dansatori în apă, în ipostaze inedite.

După ce a lucrat timp de şapte ani ca bucătar într-un restaurant cu specific italian, Tomohide Ikeya a simţit că alta este vocaţia sa. A luat aparatul de fotografiat în braţe şi s-a pus pe studiu şi pe tras cadru după cadru, până când a avut revelaţia unei direcţii care i-a adus faimă atât în Asia, cât şi în Europa.

A început să facă fotografii sub apă după ce a cunoscut un alt fotograf specializat în această tehnică. S-a concentrat pe noua linie şi din 2002 a devenit freelancer.

În 2008 a prezentat pentru prima dată imaginile surpinse sub apă la galeria epSITE din Tokyo. A urmat un vernisaj la Nagaoka Institute of Design Gallery(Niigata), în decembrie acelaşi an.

Anul trecut, Tomohide Ikeya a expus la Lower Akihabara, în Tokyo, colecţia „Breath”. Dacă în primăvară îşi lega numele de ţările asiatice, în iulie a fost adusă în Europa de Micheko Galerie. Succesul a fost instant. Toţi cei care au văzut expoziţia lui s-au declarat încântaţi de viziunea artistului în vârstă de 36 de ani.

”Apa nu poate fi controlată. Trebuie mereu să păstrăm adâncul nostru respect pentru puterea apei. Vreau să prezint apa în fotografiile mele ca un partener, care coexistă alături de personaje”, explică Tomohide Ikeya pentru romanialibera.ro.

Rugat să compare inventarea unui nou fel de mâncare cu realizarea unui cadru inedit sub apă, artistul răspunde fără să ezite: „Apa este acum principalul meu subiect de interes şi este mult prea important şi profund pentru mine ca să-l pot compara cu gătitul”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă