22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSportIsraelul îi cere lui Obama eliberarea unui spion condamnat

Israelul îi cere lui Obama eliberarea unui spion condamnat

Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a cerut public lui Barack Obama eliberarea spionului condamnat Jonathan Pollard, promiţând că Israelul nu va mai spiona niciodată SUA aşa cum a făcut-o Pollard, relatează CNN, potrivit NewsIn.

“Jonathan a suferit foarte mult pentru acţiunile sale, iar starea de sănătate i s-a deteriorat considerabil”, a spus premierul. “Israelienii vor fi etern recunoscători, dacă Obama îl va ierta”, a subliniat el.

“Atât Pollard, cât şi guvernul israelian şi-au exprimat în repetate rânduri remuşcări pentru aceste acţiuni, iar Israelul va continua să-şi respecte angajamentul că astfel de acţiuni greşite nu se vor repeta”, a declarat Netanyahu, în Knesset. “În momentul arestării, Pollard acţiona ca agent al guvernului israelian. Cu toate că Israelul nu-şi direcţiona în niciun fel eforturile de spionaj împotriva SUA, acţiunile sale au fost greşite şi inacceptabile”, a mai spus premierul.

Casa Albă a primit scrisoarea lui Netanyahu şi o va analiza, a spus Casa Albă.

Pollard, fost analist de informaţii al marinei americane, a fost prins spionând pentru Israel în 1985 şi a fost condamnat la închisoare pe viaţă. El a executat deja 25 de ani de închisoare.

CIA a refuzat să comenteze pe tema cererii lui Netanyahu. În 1998, directorul CIA de atunci, George Tenet, a ameninţat că va demisiona, dacă Bill Clinton l-ar graţia pe Pollard.

Cele mai citite

Mbappe și Ronaldo, resemnați. Golgheterul EURO 2024 e autogolul

Ilustrație: Marian Avramescu Supervedetele fotbalului Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe sunt pe cale să plece cu cozile între picioare de la Turneul Final al...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...
Ultima oră
Pe aceeași temă