13.5 C
Bucureศ™ti
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialChelu, trimis รฎn judecatฤƒ

Chelu, trimis รฎn judecatฤƒ

Procurorii din cadrul Direcลฃiei Naลฃionale Anticorupลฃie au dispus trimiterea în judecatฤƒ, în stare de arest preventiv, a inculpaลฃilor:

– CHELU Cฤ‚Tฤ‚LIN CONSTANTIN, asociat ลŸi administrator al mai multor societฤƒลฃi comerciale, în sarcina cฤƒruia s-au reลฃinut infracลฃiunile de dare de mitฤƒ ลŸi cumpฤƒrare a influenลฃei,

– BADEA ลžTEFAN NIลขACHE, BUNU ANTONEL CRISTI ลŸi GABRIEL CONSTANTINESCU, oameni de afaceri apropiaลฃi ai lui Chelu Cฤƒtฤƒlin Constantin, în sarcina cฤƒrora s-a reลฃinut complicitate la infracลฃiunea de dare de mitฤƒ.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reลฃinut urmฤƒtoarea stare de fapt:

În perioada august – 12 noiembrie 2010, inculpatul Chelu Cฤƒtฤƒlin Constantin a promis chestorului ลŸef de poliลฃie Fฤƒtuloiu Dan Valentin (denunลฃฤƒtor în cauzฤƒ) suma de un milion de euro pentru ca acesta, în calitatea sa de secretar de stat în Ministerul Administraลฃiei ลŸi Internelor, sฤƒ îndeplineascฤƒ acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv, sฤƒ stopeze prelucrarea în sistem integrat a informaลฃiilor din dosarele penale, având ca obiect infracลฃiuni comise de cฤƒtre Chelu Cฤƒtฤƒlin Constantin ลŸi persoanele apropiate acestuia. Prelucrarea datelor respective se efectua în cadrul cooperฤƒrii interinstituลฃionale cu Ministerul Public, în legฤƒturฤƒ directฤƒ cu punerea în aplicare a Planului Naลฃional Comun de Acลฃiune, în domeniul prevenirii ลŸi combaterii evaziunii fiscale.

Inculpatul Chelu Cฤƒtฤƒlin Constantin a fฤƒcut promisiunea menลฃionatฤƒ atât personal, cât ลŸi prin intermediul inculpaลฃilor Badea ลžtefan Niลฃache, Bunu Antonel Cristi ลŸi Constantinescu Gabriel ลŸi a unei alte persoane (denunลฃฤƒtor în cauzฤƒ).

De asemenea, inculpatul Chelu Cฤƒtฤƒlin Constantin i-a transmis denunลฃฤƒtorului Fฤƒtuloiu Dan Valentin cฤƒ, în situaลฃia în care nu este de acord sฤƒ accepte oferirea sumei de bani anterior menลฃionatฤƒ, va porni împotriva sa o amplฤƒ campanie de denigrare prin intermediul mass-media, împrejurare care îl va obliga sฤƒ-ลŸi dea demisia din funcลฃia de secretar de stat.

La data de 12 noiembrie 2010, Chelu Cฤƒtฤƒlin Constantin a modificat promisiunea iniลฃialฤƒ, avansatฤƒ prin intermediul complicilor sฤƒi ลŸi a oferit personal aceluiaลŸi denunลฃฤƒtor, în scopul mai sus arฤƒtat, suma de 50.000 euro ลŸi foloase materiale în sumฤƒ de aproximativ 270.000 euro, constând într-un teren pe care Chelu Cฤƒtฤƒlin Constantin urma sฤƒ construiascฤƒ o casฤƒ, în valoare de circa 120.000 euro.

Cu ocazia aceleiaลŸi întâlniri din data de 12 noiembrie 2010, Chelu Constantin Cฤƒtฤƒlin a oferit suma de 300.000 euro, în numerar, denunลฃฤƒtorului Fฤƒtuloiu Dan Valentin, pentru ca acesta, folosindu-se de influenลฃa care derivฤƒ din funcลฃia de secretar de stat în Ministerul Administraลฃiei ลŸi Internelor, sฤƒ intervinฤƒ pe lângฤƒ directorii din conducerea S.C. HIDROCONSTRUCลขIA S.A., în sensul de a-i determina sฤƒ facฤƒ demersurile necesare pentru înregistrarea oficialฤƒ a inculpatului în evidenลฃele Registrului Comerลฃului, în calitate de acลฃionar al respectivei societฤƒลฃi comerciale.

De asemenea, la data de 19 noiembrie 2010, în considerarea acestor promisiuni, Chelu Cฤƒtฤƒlin Constantin i-a remis secretarului de stat Fฤƒtuloiu Dan Valentin, cu titlu de mitฤƒ, suma de 212.850 lei (echivalentul a aproximativ 50.000 euro) pentru soluลฃionarea favorabilฤƒ a dosarelor penale în care cel dintâi ลŸi complicii sฤƒi sunt cercetaลฃi, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracลฃiunii flagrante.

Pentru remiterea acestei sume de bani, Chelu Cฤƒtฤƒlin Constantin a fost ajutat de inculpaลฃii Badea ลžtefan Niลฃache ลŸi Constantinescu Gabriel.

În vederea confiscฤƒrii speciale a sumei de 212.850 lei, datฤƒ cu titlul de mitฤƒ, precum ลŸi a sumei de 300.000 euro, promisฤƒ, pentru cumpฤƒrare a influenลฃei, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri imobile ลŸi sume de bani identificate în conturi, aparลฃinând inculpatului Chelu Cฤƒtฤƒlin Constantin.
La data de 20 noiembrie 2010, procurorii anticorupลฃie au dispus reลฃinerea celor patru inculpaลฃi pe o perioadฤƒ de 24 de ore, iar la data de 21 noiembrie 2010, Tribunalul BucureลŸti a dispus arestarea preventivฤƒ a inculpaลฃilor Chelu Cฤƒtฤƒlin Constantin, Constantinescu Gabriel, Bunu Antonel Cristi ลŸi Badea ลžtefan Niลฃache pe termen de 29 de zile.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul BucureลŸti.

Cele mai citite

Rodica Nassar รฎl apฤƒrฤƒ pe Ciolacu dupฤƒ gafa lui Ciucฤƒ

โ€žRฤƒspuns corect. Nota 10โ€, este reacศ›ia deputatului PSD Rodica Nassar dupฤƒ ce Nicolae Ciucฤƒ, รฎntrebat ce calitฤƒศ›i are Marcel Ciolacu, pe care el nu...

Rodica Nassar รฎl apฤƒrฤƒ pe Ciolacu dupฤƒ gafa lui Ciucฤƒ

โ€žRฤƒspuns corect. Nota 10โ€, este reacศ›ia deputatului PSD Rodica Nassar dupฤƒ ce Nicolae Ciucฤƒ, รฎntrebat ce calitฤƒศ›i are Marcel Ciolacu, pe care el nu...

Un atac rusesc asupra oraศ™ului ucrainean Dnipro a ucis trei oameni ศ™i a rฤƒnit alศ›i 18

Cel puลฃin trei civili au fost uciลŸi ลŸi alลฃi 18 au fost rฤƒniลฃi รฎntr-un atac cu rachete ลŸi drone explozive ruseลŸti lansat asupra oraลŸului...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ