10.9 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialLa un pas de obiectiv

La un pas de obiectiv

Echipa de pe litoral evoluează în această seară în Cipru, în compania celor de la Anorthosis Famagusta, un succes urmând a duce gruparea constănţeană în optimile Cupei CEV.

 

Pentru echipa feminină de volei CSV 2004 Tomis Constanţa, anul competiţional 2010 se încheie oficial în această seară. Echipa de pe litoral evoluează pe terenul grupării cipriote Anorthosis Famagusta în manşa secundă a dublei din 16-imile de finală ale Cupei CEV.

Echipa pregătită de Darko Zakoc a învins în prima manşă, la Constanţa, scor 3-1, şi are nevoie de un nou succes în Cipru pentru a se califica. Fetele sunt însă obosite după parcursul din campionat, iar meciul din această seară se anunţă unul extrem de dificil. Primele semne de oboseală au apărut în ultimul joc de campionat, disputat pe terenul principalei contracandidate la titlu, Ştiinţa Bacău. Tomis a pierdut fără drept de apel întâlnirea cu moldovencele şi a permis echipei băcăuancelor să se apropie la doar un punct de echipa de pe litoral. La finalul acelui joc, tehnicianul grupării de la malul mării a explicat motivul înfrângerii. „Avem un lot destul de subţire din punct de vedere numeric, iar acest lucru a cauzat acumularea oboselii. S-a văzut foarte bine acest lucru în meciul de la Bacău, însă am speranţa că nu se va întâmpla şi la partida cu Anorthosis”, a declarat tehnicianul constănţencelor, Darko Zakoc.

Meciul din această seară este primul pas al constănţencelor în drumul lor pentru îndeplinirea unuia din obiective. CSV doreşte să depăşească performanţa de anul trecut, atunci când a ajuns până în sferturile de finală ale aceleiaşi competiţii. Atunci, echipa de pe litoral a eliminat în primul tur o altă formaţie cipriotă, AOL Limassol, însă a cedat în sferturi în faţa rusoaicelor de la Uralochka Ekaterimburg.

Dacă anul trecut CSV nu a avut obiectiv fix, fiind la prima apariţie în Europa, anul acesta oficialii constănţeni au trasat ca obiectiv accederea în semifinalele întrecerii.

Două modalităţi de calificare

CSV 2004 Tomis Constanţa a învins în manşa tur pe Anorthosis, însă acest lucru nu conferă nici un fel de avantaj echipei de pe litoral din cauza sistemului competiţional. Pentru a merge în optimi, tomitanele au nevoie să se impună şi în Cipru. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, aceasta nu înseamnă automat eliminarea. Echipa de pe litoral va juca şi un set de aur, iar câştigătoarea acestei manşe se va califica mai departe. Anorthosis-CSV Tomis se joacă în această seară cu începere de la ora 20.00.

2 este numărul participărilor în Europa la care a ajuns echipa constănţeană CS Volei 2004 Tomis Constanţa.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se...

Benjamin Netanyahu promite că va răzbuna atacul Iranului: „ va plăti prețul pentru asta”

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat marţi seară că Iranul "a comis o greşeală gravă" atacând ţara sa şi că "va plăti preţul pentru...

Klaus Iohannis a adăugat trei miniterenuri de golf vilei de protocol de la Neptun

Grădina vilei de protocol de la Neptun, folosită de președintele Klaus Iohannis, a fost dotată cu trei miniterenuri de golf, însă RA APPS nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă