10.9 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialAna Porgras, sportiva anului

Ana Porgras, sportiva anului

Constănţeanca reînnoadă tradiţia gimnasticii de la malul mării, fiind votată în unanimitate de reprezentanţii cluburilor, de cei administraţiei locale şi ai presei.

După Simona Amânar şi Cătălina Ponor, gimnastica dă din nou cel mai bun sportiv al Constanţei. La şedinţa ce a avut loc ieri la Restaurant Sport, Ana Porgras a fost numită sportivul anului în Constanţa.
Aceasta a fost votată în unanimitate de toţi participanţii la întâlnire, reprezentanţi ai cluburilor constănţene, reprezentanţi ai administraţiei locale şi ai presei constănţene. Ana Porgras, sportivă legitimată la CS Farul Constanţa, a reuşit în 2010 să se încununeze campioană mondială la bârnă. Cel care a avut o contribuţie importantă la ascensiunea sportivei a fost tehnicianul constănţean Nicolae Forminte.

La aceeaşi şedinţă, cel mai bun senior a fost desemnată canotoarea Diana Bursuc. Podiumul a fost completat de Mircea Zamfir (gimnastică aerobică) şi Elisabeta Samara, jucătoare de tenis de masă. Categoria juniorilor ai avut pe primele trei locuri pe Simion Cosmin (canotaj) şi Cristina Hîrîci (tenis de masă), locul I, Ioan Prudeanu şi Florin Dumitrescu, locul secund, iar pe ultima treaptă a podiumului s-a situat canotoarea Laura Oprea. Titlul de cea mai bună echipă a judeţului în 2010 i-a revenit formaţiei de handbal HCM Constanţa, campioană naţională şi singura echipă românească ce a reuşit accederea în optimile Ligii Campionilor după 1989. CVM Tomis şi CSV 2004 Tomis s-au clasat la egalitate, locul doi, în ierarhia echipelor, care a fost completată de Echipa Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, campioană monsială universitară. Menţiuni au mai primit CS Tomis şi RCJ Farul. Sportivii angrenaţi în jocuri de echipă au primit şi ei trofee individuale. Astfel, Mihai Popescu a fost desemnat cel mai bun handbalist, Radu Began, cel mai bun voleibalist, iar Ion Barbu a primit titlul de cel mai bun fotbalist.

Zoran Kurteş, premiat post-mortem

Antrenorul care a condus HCM Constanţa către al cincilea titlu din istorie şi totodată a calificat echipa de pe litoral către optimile Ligii Campionilor, Zoran Kurteş, a primit premiul In Memoriam. Regretatul tehnician a murit în această vară la doar o zi de la sărbătorirea unui nou titlu de campion. De asemenea, premiul Fair Play i-a revenit unui alt personaj din curtea handbalului constănţean. Eden Hairi a fost mereu alături de HCM când a fost nevoie de el, iar acest lucru nu putea fi trecut cu vederea.

3 este numărul gimnastelor care au obţinut distincţia de cel mai bun sportiv al Constanţei.

Cele mai citite

Ce decizii ar putea lua Mark Rutte, noul secretar general al NATO

Zi istorică pentru NATO. Mark Rutte este de marți noul secretar general al Alianţei Nord-Atlantice. Jens Stoltenberg i-a predat ştafeta după un deceniu plin...

Scorul serii în Liga Campionilor la fotbal: Borussia Dortmund-Celtic Glasgow 7-1

Borussia Dortmund a realizat scorul serii de marţi în etapa a doua a Ligii Campionilor la fotbal, 7-1 cu Celtic Glasgow, pe teren propriu. MVP-ul...

Benjamin Netanyahu promite că va răzbuna atacul Iranului: „ va plăti prețul pentru asta”

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat marţi seară că Iranul "a comis o greşeală gravă" atacând ţara sa şi că "va plăti preţul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă