16.1 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialFondatorul WikiLeaks: Obama trebuie să demisioneze dacă a aprobat spionarea funcţionarilor ONU

Fondatorul WikiLeaks: Obama trebuie să demisioneze dacă a aprobat spionarea funcţionarilor ONU

Preşedintele american, Barack Obama, ar trebui să demisioneze dacă a aprobat ca diplomaţii americani să spioneze funcţionari ONU, a apreciat fondatorul WikiLeaks într-un interviu publicat duminică de cotidianul spaniol El Pais, potrivit Mediafax.

„Întregul lanţ de comandă care era la curent cu acest ordin şi l-a aprobat trebuie să demisioneze pentru ca Statele Unite să poată fi considerate o naţiune credibilă. Ordinul este atât de important, încât ar fi putut fi supus aprobării preşedintelui”, a declarat Julian Assange.

„Obama trebuie să spună ceea ce ştie despre acest ordin ilegal. Dacă refuză să răspundă sau dacă există o dovadă că a aprobat această acţiune, el trebuie să demisioneze”, a adăugat el, într-un interviu postat pe site-ul El Pais.

Potrivit notelor difuzate de WikiLeaks, Departamentul de Stat american a cerut diplomaţilor săi să culeagă informaţii despre funcţionari din cadrul ONU.

Autorităţile americane au cerut, de asemenea, numere de card bancar, adrese electronice, numere de telefon şi chiar numere de card de fidelitate la unele companii aeriene ale anumitor funcţionari ONU.

Julian Assange, în vârstă de 39 de ani, a dat acest interviu cotidianului El Pais sâmbătă, dintr-un loc care nu a fost precizat. El a devenit inamicul public numărul unu al mai multor ţări, după publicarea, săptămâna trecută, a unor mesaje diplomatice americane secrete.

Cele mai citite

Diavolul și motanul

În zodiacul chinezesc în care nici chinezii nu mai cred, anul 2024 este anul Dragonului de Lemn. Cum noi nu avem încă un zodiac...

Două minivacanțe la sfârșit de an, dintre care una ar putea să aibă șapte zile

Guvernul ar putea acorda mai multe zile libere suplimentare în perioada sărbătorilor de Crăciun și Revelion, creând astfel minivacanțe prelungite pentru angajați. De Crăciun,...

VIDEO Iarnă severă în Africa de Sud. Numeroase drumuri au fost blocate, iar oamenii au rămas captivi în mașini

Vremea a creat haos în Africa de Sud, unde locuitorii din Johannesburg s-au trezit în mijlocul unei ierni neobișnuit de severe. A nins atât...
Ultima oră
Pe aceeași temă