25 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒInvestigaศ›ii Romรขnia LiberฤƒPetroลŸani ลŸi Petrila primesc fonduri europene de 94 milioane de lei pentru...

PetroลŸani ลŸi Petrila primesc fonduri europene de 94 milioane de lei pentru dezvoltare urbanฤƒ

Ministrul Dezvoltฤƒrii Regionale ลŸi Turismului, Elena Udrea, a semnat vineri cinci contracte de finanลฃare cu fonduri europene, prin Programul Operaลฃional Regional, pentru proiecte de dezvoltare în oraลŸele PetroลŸani ลŸi Petrila, din judeลฃul Hunedoara, a cฤƒror valoare totalizeazฤƒ 94,2 milioane lei, potrivit Mediafax.

Contractele sunt incluse în planurile integrate de dezvoltare urbanฤƒ ale celor douฤƒ oraลŸe, se aratฤƒ într-un comunicat al ministerului.

Proiectele din PetroลŸani vizeazฤƒ reabilitarea ลŸi modernizarea infrastructurii de transport din zona centrului civic (strฤƒzi, piste pentru biciclete, semaforizare, noi linii pentru transportul în comun ลŸi achiziลฃia de mijloace de transport ecologice), reabilitarea spaลฃiilor publice (strฤƒzi, trotuare, zone pietonale, parcฤƒri, mobilier urban, locuri de joacฤƒ pentru copii), protejarea ลŸi extinderea spaลฃiilor verzi existente, precum ลŸi creลŸterea siguranลฃei cetฤƒลฃenilor ลŸi prevenirea criminalitฤƒลฃii.

Valoarea contractelor semnate la PetroลŸani este de 29,7 milioane lei, din care finanลฃarea nerambursabilฤƒ solicitatฤƒ este de 23,6 milioane lei.

Investiลฃiile din oraลŸul Petrila vizeazฤƒ modernizarea de strฤƒzi ลŸi parcuri ลŸi reducerea infracลฃionalitฤƒลฃii prin montarea unui sistem de supraveghere video. Proiectele semnate au o valoare totalฤƒ de 64,5 milioane lei, din care finanลฃarea nerambursabilฤƒ solicitatฤƒ este de 50,7 milioane lei.

Cele mai citite

Avertizฤƒri cod galben de la ANM: Averse รฎn Galaศ›i ศ™i Tulcea ศ™i caniculฤƒ รฎn mai multe regiuni ale ศ›ฤƒrii

Administraศ›ia Naศ›ionalฤƒ de Meteorologie a emis joi dimineaศ›ฤƒ noi avertizฤƒri cod galben pentru averse ศ™i caniculฤƒ pentru Galaศ›i, Tulcea ศ™i mai multe zone din...

Angajat al unui spital, prins รฎn timp ce fura mรขncarea bolnavilor

Un angajat al Spitalului Judeศ›ean de Urgenศ›ฤƒ Tรขrgu Jiu a fost depistat รฎn timp ce fura mรขncare de la cantina unitฤƒศ›ii medicale. Mรขncarea era...

Adolescentฤƒ spulberatฤƒ de un camion. Impactul a fost fatal

O tรขnฤƒrฤƒ de 18 ani din Buzฤƒu a fost lovitฤƒ mortal de un camion รฎn timp ce รฎncerca sฤƒ traverseze un drum judeศ›ean printr-un...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ