17.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialPoli Timişoara, în sărbătoare

Poli Timişoara, în sărbătoare

După ce, conform patronului Marian Iancu, echipa şi-a recuperat numele, culorile şi palmaresul, Poli Timişoara va „bifa”, sâmbătă, 89 de ani.

Echipa Politehnica Timişoara va împlini, sâmbătă, 4 decembrie, 89 de ani de existenţă. Cum actuala formaţie patronată de Marian Iancu, FC Timişoara, a primit, conform omului de afaceri, dreptul de a folosi numele, palmaresul şi culorile echipei înfiinţate în 1921, Pantilimon, Bourceanu şi Nikolic, împreună cu suporterii, vor fi cei care vor sărbători sâmbătă.

Un chef care ar fi şi mai reuşit dacă elevii lui Cosmin Contra vor rămâne neînvinşi şi după meciul de la Bistriţa. „Suntem conştienţi că suporterii timişoreni sunt foarte ataşaţi de această echipă şi de istoria ei şi nu vrem să-i dezamăgim, mai ales sâmbătă. Va fi foarte greu cu Gloria, care nu ocupă un loc prea liniştitor în clasament, dar noi avem misiunea noastră şi credem că putem realiza lucruri mari în acest sezon”, a declarat Ovidiu Burcă.

Gloria, „musafirul nepoftit”

Surpriza plăcută a Timişoarei în acest sezon a fost internaţionalul de tineret muntenegrean Stefan Nikolic. Chiar dacă a marcat doar un gol până acum, jucătorul în vârstă de 20 de ani pare că şi-a câştigat un loc de titular în atacul bănăţean. „Într-o zi specială pentru club va fi o motivaţie în plus să câştigăm, să aducem o bucurie suporterilor şi să ne apropiem de Oţelul, în cazul în care gălăţenii vor capota în etapa aceasta. Dacă vom câştiga cu Bistriţa şi, apoi, cu Gaz Metan Mediaş, va fi un sezon excepţional pentru noi”, a spus muntenegreanul. Dacă Timişoara va sărbători sâmbătă indiferent de rezultatul meciului de la Bistriţa, jucătorilor Gloriei numai de distracţie nu le arde. Aflaţi la două puncte  de primul loc retrogradabil, un succes cu formaţia bănăţeană ar fi cadoul perfect de „Moş Crăciun” în acest an. „Cu Timişoara va fi primul din cele două meciuri grele care ne mai aşteaptă şi trebuie să scoatem cât mai multe puncte pentru a avea o iarnă liniştită”, este dorinţa mijlocaşului Liviu Băjenaru. Gloria Bistriţa-FC Timişoara va începe la ora 18.00.  

Controversa AEK

Poli Timişoara a fost, până în anii ’90, una dintre echipele incomode pentru Steaua şi Dinamo Bucureşti, formaţiile care dominau fotbalul intern. Chiar dacă nu a câştigat niciodată titlul de campioană, Poli are la activ meciuri cu Glasgow Rangers, Atletico şi Real Madrid în cupele europene. Venirea italianului Claudiu Zambon a fost o pată neagră în istoria echipei. Acesta a dus-o pe Poli până în liga a patra, acolo unde a abandonat-o. Între timp, echipa AEK Bucureşti s-a mutat, în 2002, la Timişoara şi, după opt ani de bătălii interne şi procese, a câştigat dreptul de a se numi Poli Timişoara.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Elena Lasconi, despre Klaus Iohannis: „Se gudură pe lângă PSD”

Elena Lasconi, liderul USR, a făcut o declarație critică la adresa președintelui Klaus Iohannis, acuzându-l că folosește Partidul Național Liberal (PNL) și că se...

Alertă! Secretara-şefă a Universităţii de Medicină din Bucureşti, dată dispărută și căutată la nivel național

Matei Vali Cătălina (43 ani), secretara-șefă a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, a fost dată dispărută! Secretara-şefă a Universităţii de Medicină...

Iohannis schimbă paltonul prezidențial cu toga de senator

Iohannis-senator sună așa, ca o reeditare a unui roman plictisitor, în care protagonistul, după ce a petrecut ani buni contemplând de pe margine, primește...
Ultima oră
Pe aceeași temă