17.8 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSportPonta: Băsescu şi Voronin sunt la fel

Ponta: Băsescu şi Voronin sunt la fel

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat, luni seară, în CExN, comentând alegerile din Republica Moldova, că Traian Băsescu şi Vladimir Voronin sunt la fel, „cântau şi se ţineau de gât prin cârciumă”, informează Mediafax.

Ponta a făcut, la începutul Comitetului Executiv, o trecere în revistă a principalelor evenimente politice, afirmând despre partidele proeuropene de la Chişinău că, dacă ar fi fost mai unite, ar fi putut obţine un rezultat mai bun.

El s-a referit şi la Vladimir Voronin, comparându-l cu Traian Băsescu. „Amândoi sunt prieteni, sunt identifici, cântau împreună, se ţineau de gât prin cârciumi”, a spus Ponta.
Liderul social-democrat a lansat şi o serie de atacuri la adresa PDL, afirmând că una dintre explicaţiile pentru care acest partid nu a mai scăzut sub 15% în sondaje este faptul că democrat-liberalii „controlează tot ce înseamnă sistem administrativ, cu zeci de mii de oameni angajaţi pe criterii politice şi cu zeci de firme clientelare”.

Potrivit datelor preliminare prezentate luni de Comisia Electorală Centrală, după numărarea a 95,4 la sută din voturi, pentru PCRM au votat 40,5 la sută dintre alegători, PLDM – 28,7 la sută, PDM – 12,9 la sută, iar pentru Partidul Liberal au votat 9,3 la sută dintre alegători.

Cele mai citite

Rareș Bogdan avertizează asupra unui dezastru economic cauzat de politica PSD și a lui Marcel Ciolacu

Rareş Bogdan a lansat miercuri seară un atac la adresa premierului Marcel Ciolacu și a liderilor PSD pe care îi acuză de faptul că...

Premierul slovac Robert Fico primește din nou o amenințare

Robert Fico, premierul Slovaciei, a primit o scrisoare care conținea un glonț din partea unui expeditor necunoscut, a anunțat guvernul de la Bratislava, miercuri,...

Ce au discutat Klaus Iohannis și premierul armean Nikol Pașinian la New York

Preşedintele român Klaus Iohannis a avut miercuri, la New York, o întâlnire cu premierul armean Nikol Paşinian, pe marginea Adunării Generale a ONU, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă