17.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialDoi oficiali finlandezi pentru integrarea romilor, acuzaţi că s-au îmbătat într-o vizită...

Doi oficiali finlandezi pentru integrarea romilor, acuzaţi că s-au îmbătat într-o vizită în România

Doi funcţionari finlandezi, membri ai grupului creat de Primăria din Helsinki pentru rezolvarea problemei cerşitului practicat de romi, s-au îmbătat în cursul unei deplasări de serviciu în România, informează Mediafax, acuzaţiile fiind respinse de autorităţi.

Din delegaţia finlandeză care a vizitat România au făcut parte Hannu Hakala, responsabil de siguranţa publică în Helsinki, Johanna Seppälä, coordonator în acelaşi departament, Jarmo Raiha, expert la Departamentul serviciilor sociale, Marjatta Vesalainen, directorul unui proiect pentru integrarea romilor, şi Mika Pöyry, reprezentant al poliţiei din Helsinki.

Delegaţia venise în România pentru a discuta cu autorităţile locale pentru găsirea de soluţii în scopul descurajării romilor să vină în Finlanda.

Potrivit publicaţiei finlandeze Suomen Kuvalehti, Hannu Hakala şi Jarmo Raiha s-au îmbătat în timpul vizitei, consumând bere şi băuturi alcoolice în timpul orelor de serviciu.

Primarul oraşului Helsinki, Jussi Pajunen, a declarat că a avut o discuţie cu Jarmo Raiha, iar acesta a negat acuzaţiile. Primarul a precizat că acuzaţiile vor fi analizate.

Raiha şi Hakala neagă că ar fi băut în timpul programului de lucru. „Am băut o bere la prânz. Seara am socializat, dar nu era în timpul programului de lucru”, afirmă Hakala.

Raiha susţine că nu s-a îmbătat deloc pe toată durata vizitei în România, recunoscând că a primit o băutură tare de la primarul din Târgu Cărbuneşti. „Este adevărat că Hakala a băut”, precizează Raiha.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă