10.9 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialMeci pentru calificare

Meci pentru calificare

HCM joacă azi în fieful celor de la St. Petersburg, un succes al echipei de pe litoral în fieful ruşilor urmând a consfinţi calificarea constănţenilor în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Mai sunt de jucat patru etape din actuala ediţie a grupelor Ligii Campionilor la handbal masculin, competiţie în care participă şi campioana României, HCM Constanţa. Lupta pentru calificarea în optimile întrecerii a intrat astfel în linie dreaptă. Dacă primele trei locuri în grupa D sunt practic stabilite, pentru ultima poziţie ce asigură prezenţa în optimi se luptă trei formaţii, St. Petersburg HC, Bosna Sarajevo şi HCM Constanţa. Formaţia bosniacă are doar un punct acumulat până acum şi şansele sale s-au redus simţitor. În pole-position se află HCM Constanţa, care a acumulat patru puncte, însă este urmată la doar două lungimi de formaţia rusă. Cele două echipe se întâlnesc azi, de la ora 18.00, iar învingătoarea poate lua o opţiune serioasă pentru calificare. În cazul unui succes al ruşilor, lupta rămâne deschisă, însă formaţia din Petersburg devine „mai favorită” decât HCM. Orice alt rezultat asigură într-o proporţie covârşitoare calificarea echipei de pe litoral în optimi.

După ce joi HCM s-a impus la limită în faţa ruşilor, scor 29-28, aceştia din urmă au şansa revanşei. Toma, Popescu şi compania nu vor însă să scape printre degete o calificare şi sunt dispuşi să evolueze până la sacrificiu în această seară. „În meciul de la Constanţa ruşii nu ne-au surprins cu nimic. Greşelile noastre i-au menţinut în joc. Atâta vreme cât vom evolua mai cu atenţie, nu avem cum să nu obţinem un rezultat bun. Am văzut că Petersburg nu este o echipă de speriat. Nu are nici jucători masivi şi nici individualităţi de excepţie, astfel că sperăm să ne impunem şi în Rusia, poate mai categoric decât la Constanţa. Nu ascund însă că ne va fi foarte greu, extrem de greu”, a declarat portarul echipei de pe litoral, Mihai Popescu. 

Succesul asigură calificarea

Victoria în Rusia ar mări diferenţa dintre HCM Constanţa şi St. ­Petersburg la 4 puncte. În condiţiile în care în ultimele trei etape cele două formaţii au acelaşi program, este puţin probabil ca ruşii să mai recupereze din handicap. Mai mult, HCM are de jucat şi cu cea mai slabă formaţie a grupei, Bosna Sarajevo, iar un succes în fieful bosniacilor ar asigura matematic prezenţa în optimi. Un alt aspect este acela că HCM mai joacă pe teren propriu cu Flensburg şi Ciudad Real, echipe care sunt deja calificate şi care probabil vor veni la Constanţa „în excursie”.

2 victorii a obţinut HCM Constanţa în actuala ediţie a Ligii Campionilor, ambele la limită, cu St. Petersburg şi Bosna Sarajevo.

Cele mai citite

Benjamin Netanyahu promite că va răzbuna atacul Iranului: „ va plăti prețul pentru asta”

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat marţi seară că Iranul "a comis o greşeală gravă" atacând ţara sa şi că "va plăti preţul pentru...

Benjamin Netanyahu promite că va răzbuna atacul Iranului: „ va plăti prețul pentru asta”

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat marţi seară că Iranul "a comis o greşeală gravă" atacând ţara sa şi că "va plăti preţul pentru...

Ce decizii ar putea lua Mark Rutte, noul secretar general al NATO

Zi istorică pentru NATO. Mark Rutte este de marți noul secretar general al Alianţei Nord-Atlantice. Jens Stoltenberg i-a predat ştafeta după un deceniu plin...
Ultima oră
Pe aceeași temă