10 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialFarul pariază pe victorie

Farul pariază pe victorie

Marinarii nu doresc să mai piardă niciun meci pe teren propriu şi speră ca finalul turului de campionat să îi găsească în jumătatea superioară a ierarhiei.

Etapa cu numărul 12 din Liga a II-a la fotbal este programată la finele acestei săptămâni. Cea mai titrată echipă a Constanţei în această întrecere, FC Farul, joacă un adevărat derby al suferinţei în compania celor de la Steaua II Bucureşti.  Cele două formaţii se întâlnesc sâmbătă, de la ora 11.00, iar învingătoarea va reuşi să se depărteze pentru moment de zona minată a clasamentului. Echipa Farul ocupă locul 12 cu 13 puncte, în timp ce Steaua o urmează pe 13 cu acelaşi număr de puncte. Cele două se află chiar deasupra liniei ce desparte zona retrogradării de restul clasamentului.

Neînvinşi pe propriul teren în acest campionat, marinarii speră să îşi păstreze palmaresul şi după partida cu formaţia bucureşteană. Constănţenii vor toate cele trei puncte pentru a mai scăpa de griji. „Obiectivul nostru până la finalul turului este să ne impunem în toate meciurile rămase de jucat pe teren propriu (cu Steaua şi FC Snagov). Dacă vom reuşi să îndeplinim acest obiectiv, vom fi mul­ţumiţi pentru că nimeni nu ne dădea şanse să strângem atâtea puncte”, a declarat preşedintele clubului, Relu Damian. La rândul său, tehnicianul Ioan Sdrobiş a spus că echipa sa nu se mai poate mulţumi cu egaluri. „Dacă în startul campionatului eram fericiţi dacă luam un punct chiar şi în me­ciu­rile de pe teren propriu, acum situaţia s-a schimbat. Am ajuns la un nivel de pregătire şi la o omogenitate care ne permit să ne gândim că trebuie să câş­tigăm meciuri. Jucătorii au în­ţeles acest lucru şi vom aborda fiecare joc cu gândul la cele trei puncte”, a spus el. Farul – Steaua II se joacă sâmbătă de la ora 11.00 la Constanţa şi va fi arbitrat de o brigadă cu George Rădulescu la cen­­tru, asistat la cele două margini de Joszef Fodor şi Joszef Peter.  

Meci greu pentru Viitorul

În cadrul aceleiaşi etape cu nu­mărul 12, Viitorul Constanţa primeşte vizita celor de la Concordia Chiajna, echipă care runda precedentă a învins Farul cu 1-0. Cele două echipe sunt despărţite doar de un loc în clasament, cons­tănţenii fiind pe locul 5, în timp ce Concordia se află pe locul 3. Formaţia pregătită de Cătălin Anghel îşi doreşte cele trei puncte pentru a avansa în clasament şi pentru a ajuta Săgeata Năvodari, care este în luptă directă pentru promovare cu for­maţia din Chiajna.  Meciul Viitorul-Chiajna se joacă sâmbătă de la ora 11.00, la Ovidiu.

13 puncte a acumulat FC Farul în ierarhia Ligii a II-a, cu două mai mult decât prima echipă ce se află în zona retrogradării.

Cele mai citite

Ce promisiuni face Marcel Ciolacu pentru cota TVA în 2025

Marcel Ciolacu afirmă că nu va modifica cotele TVA din prezent, după alegeri. Și taxa pe valoare adăugată la alimente va rămâne tot la...

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se...

Benjamin Netanyahu promite că va răzbuna atacul Iranului: „ va plăti prețul pentru asta”

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat marţi seară că Iranul "a comis o greşeală gravă" atacând ţara sa şi că "va plăti preţul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă