16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialPaszkany: "Cu Gloria va fi un pas către finala Cupei"

Paszkany: „Cu Gloria va fi un pas către finala Cupei”

Arpad Paszkany şi-a făcut un obicei de a vizita echipa cu o zi înaintea unui meci. Aşa s-a întâmplat în ajunul partidei cu Dinamo Bucureşti şi tot aşa s-a întâmplat şi miercuri, cu 24 de ore înaintea meciului cu Gloria Bistriţa, din sferturile de finală ale Cupei României Timişoreana. Mesajul finanţatorului în vestiar a fost că partida cu bistriţenii din Cupă este obligatoriu să fie câştigată, pentru că va fi un pas important spre cucerirea celui de-al patrulea astfel de trofeu consecutiv.

Ba mai mult, „Arpi” le-a comunicat lui Cadu şi compania că două victorii împotriva Gloriei, în Cupă şi în campionat, luni, vor fi răsplătite de conducerea clubului. „Cu Gloria va fi un meci foarte important joi şi cu siguranţă aşa îl priveşte şi echipa bistriţeană. Va fi un pas către finală acest meci, pentru că în semifinale se va juca tur-retur şi, automat, ai o şansă în plus de a te califica în ultimul act. Gloria face parte din rândul echipelor care cu greu pot prinde un loc de cupă europeană prin clasarea cât mai înaltă în Liga I, iar meciurile de Cupă sunt cel mai uşor drum către Europa. Astfel, Gloria va fi un adversar redutabil, dar sper din toată inima să ne calificăm. Având în vedere că va urma şi meciul de campionat tot cu Bistriţa, băieţii vor avea o primă specială în cazul obţinerii a două victorii”, a promis finanţatorul feroviarilor.

„Dinamoviştii s-au mai liniştit”

Dacă Gloria, care nu ocupă un loc retrogradabil în Liga I numai pentru că are golaveraj mai bun, se poate gândi la o cupă europeană doar prin prisma Cupei României, CFR-ul speră chiar la o participare în Liga Campionilor în sezonul următor. „Meciul cu Dinamo a fost cel mai greu de până acum, chiar peste cel de la Galaţi. Le-am spus jucătorilor că o victorie cu Dinamo era obligatorie pentru a ne putea menţine în lupta pentru titlu. Eu nu am renunţat încă la acest gând şi dacă vom începe returul cu un handicap de doar şapte, opt puncte faţă de vârful clasamentului cred că avem şanse reale să ne apărăm şi titlul de campioană. Nu cred că cei de la Dinamo mai sunt supăraţi pe noi, pentru că, după ce au citit regulamentele, s-au mai liniştit”, a mai spus omul de afaceri. Presa europeană relatează în aceste zile că Lacina Traore este foarte aprope de a face pasul înspre o echipă mare de pe bătrânul continent, dar pe Arpad Paszkany acest lucru îl lasă rece.

„Acum vreo doi ani Culio şi alţi jucători erau transferaţi pe nu ştiu unde şi tot aici sunt. Eu m-aş bucura, asemenea lui Deac şi Pereira, ca şi Traore să se transfere la o echipă mare din Europa, dar nu am primit nici o oferta concretă şi, oricum, vânzarea de jucători nu a fost şi nu este o prioritate a noastră. I-am spus şi lui Traore să nu i se urce la cap faptul că este monitorizat de vreo echipă mare, pentru că 50-60 de jucători sunt monitorizaţi în acelaşi timp de cluburile importante, iar el este doar unul dintre acei jucători. Dacă nu ar fi echipa şi jocul colectiv, pe Traore nu l-ar mai vrea nimeni. Oricum, jumătate din lotul CFR-ului este în atenţia multor cluburi din Europa şi e ceva normal acest lucru”, a mai spus finanţatorul din Gruia.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă