6.8 C
București
vineri, 25 octombrie 2024
AcasăSpecialVremea Inchiziţiei

Vremea Inchiziţiei

În Evul Mediu, Biserica Ortodoxă a fost ferită de excesele Inchiziţiei catolice. Însă există unii ierarhi care vor să recupereze această „lipsă”. Surprinzător, o atitudine fundamentalistă a apărut tocmai în Banat, acolo unde au lipsit în ultimii 20 de ani conflictele interconfesionale. Consistoriul Eparhiei Ortodoxe a Caransebeşului a decis să se transforme într-o variantă modernă a Inchiziţiei şi să îl pedepsească pe un preot pentru faptul că a asistat la o liturghie catolică.

Preotul a făcut apel, iar cazul va fi judecat de Consistoriul mitropolitan din Timişoara. Sper că membrii consistoriului din Timişoara vor fi mai înţelepţi şi vor urma exemplul luminos al mitropolitului Bartolomeu din Cluj. Înalt Prea Sfinţia Sa a asistat, cu prilejul ultimei conferinţe a episcopilor catolici din România, la liturghia oficiată în catedrala greco-catolică „Schimbarea la Faţă” de către arhiepiscopul major al Bisericii Române Unite cu Roma, Preafericitul Lucian Mureşan. Cred că ecumenismul trebuie lăudat şi încurajat, nu pedepsit.. 

Cele mai citite

Etapa a 3-a Europa League: Glasgow Rangers-FCSB 4-0

FCSB a pierdut în deplasare cu Glasgow Rangers, scor 0-4, în etapa a 3-a din Europa League. În urma acestui rezultat, campioana României a...
Ultima oră
Pe aceeași temă