14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialStart în Europa pentru "U" Jolidon

Start în Europa pentru „U” Jolidon

Vicecampioana României la handbal feminin revine, sâmbătă, în competiţiile europene după două sezoane de absenţă.

„U” Jolidon Cluj nu s-a putut bucura de par­ticiparea în grupele Li­gii Campionilor, dar îşi va încerca norocul în turul III al Cupei EHF. Ardelencele nu pot spune că au avut o tragere prea norocoasă în această fază, unde vor întâlni for Vfl Oldenburg, semifinalista sezonului trecut al Cupei Cupelor. Fetele pregătite de Gheorghe Covaciu îşi vor începe aventura europeană sâmbătă, chiar în Germania, după ce, la cererea nemţoaicelor, au inversat programul partidelor. Clujencele vor merge în Germania cu un singur gând, acela de a tranşa soarta calificării săptămâna viitoare, în Sala Sporturilor „Horia Demian”. Senocico şi compania au început noul sezon la fel de bine ca şi precedentul şi sunt în coasta liderului Oltchim Râmnicu Vâlcea, la jumătatea turului de campionat.

În Europa, după doi ani jumate

„Oldenburg a jucat semifinalele Cupei Cupelor în sezonul trecut, iar pe drum a trecut, printr-o dublă victorie, de Dunărea Brăila, aşa că nu ne va fi deloc uşor cu echipa germană. Ne-am luat informaţii despre jocul lui Oldenburg, însă şi suntem pregătiţi pentru a face un rezultat bun”, a declarat directorul sportiv al clujencelor, Cosmin Sălăjan. Vicecampioana României va putea alinia cea mai bună echipă în Germania, la mai bine de doi ani şi jumătate de la ultimul joc eliminator al româncelor într-o competiţie europeană. Pe 15 martie 2008, „U” Jolidon era eliminată dramatic din sferturile de finală ale Cupei Cupelor de către formaţia croată Podravka Koprivnica. După ce au câştigat la şase goluri meciul tur, clujencele au pierdut la şapte goluri în deplasare, după un meci cu scandal, şi au fost nevoite să părăsească competiţia. A urmat un sezon 2008-2009 în care „U” Jolidon a scăpat cu greu de la retrogradarea în Divizia A, iar acum, graţie locului doi de la finalul sezonului trecut, se pregăteşte din nou de un drum european, de data aceasta în Cupa EHF. Vfl Oldenburg-„U” Jolidon Cluj va începe la ora 17.30. 

Zalăul, meci uşor

O altă echipă din Ardeal, HC Zalău, va juca în acest week-end în turul III al Cupei EHF. Formaţia pregătită de Gheorghe Tadici va întâlni, în sala proprie, echipa sârbă RK Zajecar, într-un meci în care ar trebui să se pună doar problema scorului. Meciul va avea loc duminică, de la ora 11.00, iar returul din Serbia se va disputa o săptămână mai târziu. Cea de-a treia echipă românească din această competiţie, Dunărea Brăila, va întâlni pe Ormi-Loux Patras, din Grecia, cu primul meci în deplasare, sâmbătă.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă