16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialVoinţa Sibiu, pe mâna nemţilor

Voinţa Sibiu, pe mâna nemţilor

Nou-promovată în liga secundă, formaţia sibiană ar putea avea fondurile necesare pentru o participare imediată în Liga I.

Cu o linie de clasament de invidiat pentru o nou-promovată în liga a doua, CSU Voinţa Sibiu ar putea da peste pepita de aur care să o transforme într-o candidată la promovarea în primul eşalon valoric al fotbalului românesc. O delegaţie de oameni de afaceri germani a sosit marţi la Sibiu, după care, împreună cu oficialii echipei, a participat şi la meciul disputat la Timişoara de Voinţa, în optimile de finală ale Cupei României. Indiferent de rezultatul partidei disputate marţi seară, nemţii vor participa miercuri la o şedinţă cu conducerea clubului, la finalul căreia ar urma să ia o decizie în ceea ce priveşte susţinerea echipei. Preşedintele Voinţei, Ioan Hămbăşan, a anunţat că va avea loc chiar o conferinţă de presă în care grupul de investitori se va pronunţa dacă urmează să investească în echipa sibiană. Din delegaţia germană face parte şi un membru al familiei Beckenbauer.

Oficialii clubului recunoşteau în urmă cu câteva zile că, pentru a aspira la promovarea în Liga I, clubul ar avea nevoie de o infuzie de capital de circa 300 de mii de euro. Banii ar urma să fie direcţionaţi spre transferarea câtorva jucători fără de care Voinţa nu poate emite pretenţii de promovare. Iar şansa pare să le surâdă sibienilor. Clubul s-a întărit în iarnă cu mai mulţi jucători de la Câmpia Turzii şi a format o echipă extrem de solidă. În opt etape, sibienii au încasat doar trei goluri şi au cea mai bună apărare din întreaga ligă secundă. Rând pe rând, sibienii au plecat cu puncte din meciuri foarte grele, cu Unirea Alba Iulia, Dacia Mioveni sau Alro Slatina. Investiţia făcută până acum în echipă de preşedintele clubului, Ioan Hămbăşan, şi de partenerii acestuia a făcut ca Voinţa Sibiu să fie singura echipă neînvinsă din Seria B2 a ligii secunde. În opt partide, sibienii au înregistrat trei victorii şi cinci egaluri, fiind la două puncte în spatele liderului, Petrolul Ploieşti. 

Baschetul, la putere

De la dispariţia lui Inter Sibiu, echipa fanion a oraşului de pe Cibin, sportul sibian a trăit în ultimul deceniu doar prin echipa de baschet masculin CSU Atlassib Sibiu. În 2007 a apărut în fotbalul sibian CSU Voinţa, care, în doar trei sezoane, a reuşit să promoveze în liga secundă. Iubitorii acestui sport din Sibiu au avut parte în acest început de sezon şi de câteva meciuri din Liga I disputate pe stadionul „Municipal”. Gaz Metan Mediaş şi-a renovat propriul stadion şi le-a făcut o bucurie sibienilor atunci când au ales să joace cu FC Timişoara sau Rapid Bucureşti pe arena lor.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă