10 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialVremea revanşei pentru HCM

Vremea revanşei pentru HCM

Campioana României joacă din nou în devans, o partidă din cadrul etapei cu numărul şase a Ligii Naţionale de handbal masculin.

Învinsă şi în a doua etapă a Ligii Campionilor, Handbal Club Municipal Constanţa revine în competiţia internă. Băieţii antrenaţi de Jovika Cvetkovic întâlnesc, în această seară, CSM Satu Mare, în etapa a VI-a a competiţiei interne. Partida, ce va avea loc cu începere de la ora 18.00, se dispută în Sala Sporturilor din Constanţa. Calculele hârtiei o dau pe HCM favorită certă în această întâlnire. Echipa de pe litoral este pe locul cinci în clasament, cu doar o înfrângere la activ, în timp ce adversara din această seară ocupă locul opt, cu un bilanţ de două victorii şi trei înfrângeri. Totodată, constănţenii au şi avantajul terenului propriu, în arena constănţeană echipa de pe litoral fiind neînvinsă de mai bine de doi ani, în Liga Naţională.

Chiar dacă jocul se anunţă unul relativ uşor, profesionalismul constănţenilor îi face pe aceştia să privească întâlnirea cu Satu Mare ca pe un joc extrem de important. „Nu contează pe cine avem în faţă, în Liga Campionilor sau competiţia internă, de fiecare dată trebuie să dăm totul pentru a obţine victoria. Mai mult, avem deja un eşec în campionat şi nu ne permitem nici un alt pas greşit. Chiar dacă vom avea în faţă o echipă mai slabă a campionatului, trebuie să jucăm perfect pentru a ne impune”, a declarat secundul echipei constănţene, Eden Hairi.   

Eşecul din Liga Campionilor, suferit pe terenul celor de la Flensburg, i-a motivat pe constănţeni, care nu vor să mai aibă parte de o nouă înfrângere, mai ales în campionat. Jocul cu Satu Mare reprezintă totodată o bună posibilitate pentru staff-ul tehnic al echipei de pe litoral să facă ultimele reglaje pentru viitoarele întâlniri din competiţia continentală în care participă, Liga Campionilor. 

Urmează Ciudad Real

Statistic, HCM Constanţa este penultima echipă din actuala ediţie a Ligii Campionilor. Constănţenii au pierdut primele două partide şi urmează să joace pe terenul celei mai puternice echipe a grupei, Ciudad Real din Spania. Deşi sezonul trecut au reuşit un egal de senzaţie pe terenul celor de la Valladolid, tot în Spania, HCM nu trage speranţe că va putea face un rezultat pozitiv pe tărâm iberic, singurul obiectiv fiind acela de a juca bine.

8 puncte din zece posibile a acumulat HCM în primele cinci jocuri din campionatul intern.

Cele mai citite

Ce promisiuni face Marcel Ciolacu pentru cota TVA în 2025

Marcel Ciolacu afirmă că nu va modifica cotele TVA din prezent, după alegeri. Și taxa pe valoare adăugată la alimente va rămâne tot la...

Rusia dă vina pe SUA pentru situaţia explozivă din Orientul Mijlociu

Rusia a afirmat marţi că situaţia explozivă din Orientul Mijlociu demonstrează "eşecul total" al politicii americane în regiune şi "neputinţa" Washingtonului de a preveni...

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se...
Ultima oră
Pe aceeași temă