Mihail Boldea (PDL) îi reproşează lui Emil Boc lipsa de fermitate cu care a implementat măsurile de combatere a crizei permiţând creşterea cheltuielilor salariale ale statului la începutul anului şi întârzierea cu care au fost reduse salariile bugetarilor, potrivit NewsIn.
Nemulţumirea lui Boldea a fost provocată de declaraţia fostului ministru de Finanţe, Sebastian Vlădescu care a susţinut că necesitatea reducerii cu 25% a salariilor bugetarilor era cunoscută de către primul-ministru încă din luna ianuarie, însă această măsură a fost adoptată de-abia în mai.
„Este evident că premierul Emil Boc a dat dovadă de o lipsă de strategie atât în ceea ce priveşte depăşirea crizei economice, cât şi în ceea ce priveşte politica partidului. Nu trebuia să vină în martie Institutul Naţional de Statistică să ne spună că a crescut fondul de salarii fiindcă s-au făcut angajări. Este inadmisibil. Emil Boc are două funcţii, prim-ministru şi preşedinte PDL, care îi permiteau să stabilească şi strategii şi politici de guvernare”, a declarat Boldea la Realitatea TV.
Deputatul PDL a apreciat că o asemenea lentoare nu poate fi tolerată în condiţiile în care ca premier şi preşedinte al partidului, Boc avea toate pârghiile pentru a impune măsurile anticriză imediat ce necesitatea lor devine evidentă. „Dacă nu poate, să meargă undeva unde poate. Dacă nu poate să gestioneze nici partidul, nici guvernul să vină cineva care poate. Domnul Boc a dat dovadă de mult prea multă maleabilitate, înţelegere. Este o vorbă românească, să aibă sânge în instalaţie”, a spus Boldea. El a apreciat că Boc trebuia să fie mult mai dur cu miniştrii în ceea ce priveşte reducerile de personal şi de sporuri din instituţiile de stat. „Trebuia să le spună miniştrilor care nu-l ascultă: Nu sunteţi de acord, vă execut!”, a spus Boldea.
Acesta a precizat că nu intenţionează să părăsească PDL şi nici nu îl contestă pe Boc pentru a obţine vreo funcţie în partid. Pe de altă parte, pedelistul este nemulţumit şi de faptul că, în interiorul partidului, opiniile sale referitoare la guvernare nu au fost luate în considerare. „Lucrurile astea le-am spus şi în partid, în grupul parlamentar, dar există o tentaţie în grup să vorbim toţi şi să ne auzim doar noi”, a mai spus Boldea.