10.6 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialViitorul, în Cupa României

Viitorul, în Cupa României

Gruparea patronată de Gheorghe Hagi, Viitorul Constanţa, joacă azi în Cupa României, o competiţie în care îşi doreşte o prezenţă mai mult decât meteorică.

Pentru prima oară în scurta sa istorie, Viitorul Constanţa va evolua, într-un meci oficial, în compania unei echipe din primul eşalon fotbalistic al ţării.

Echipa patronată de fostul mare fotbalist Gheorghe Hagi, întâlneşte Pandurii Târgu Jiu, în 16-imile de finală ale Cupei României.

Calificată în această fază a întrecerii după un meci de poveste cu Unirea Slobozia, scor 4-3, echipa pregătită de Cătălin Anghel anunţă că nu doreşte să se oprească aici. Deşi obiectivul primordial este o evoluţie cât mai bună în campionat, nici competiţia secundă a fotbalului românesc nu este neglijată. „Mentalitatea noastră este una de învingători. Nu contează cine compune primul 11, nu contează vârsta sau experienţa, cine intră în teren trebuie să dea totul pentru a câştiga meciul. Nu va fi cu nimic diferit la meciul din Cupa României”, a declarat tehnicianul Cătălin Anghel, care se referea la faptul că la meciul cu Pandurii se va baza pe o formulă de joc diferită faţă de cea pe care o utilizează în campionat. În întrecerea internă, gruparea constănţeană este neînvinsă, dar vine după două remize consecutive, cu Botoşani şi Ceahlăul Piatra Neamţ. Acest lucru nu este însă edificator, spune preşedintele clubului, Paul Peniu: „Vorbim de două competiţii total diferite. În campionat mai ai posibilitatea de a recupera un rezultat negativ, în Cupă nu. Nu avem un obiectiv fix în această competiţie, însă noi ne dorim victoria la orice meci”. În ceea ce priveşte adversarul constănţenilor, Pandurii este o echipă de Liga a II-a. Gorjenii au retrogradat la finele sezonului trecut de Liga I, însă au profitat de retragerea din campionat a celor de la Internaţional Curtea de Argeş şi au revenit în primul eşalon.

Evoluţii slabe pentru adversari

În actualul sezon, Pandurii au avut rezultate contradictorii, alternând jocurile bune cu evoluţiile foarte slabe. După opt etape, Tg Jiu ocupă locul 15, cu doar şase puncte acumulate. Pandurii-Viitorul se joacă azi de la ora 18.30 şi va fi arbitrat de Marian Balaci (Tr. Severin), ajutat de Adrian Vidan (Bucureşti) şi Cătălin Savu (Galaţi).

Viitorul Constanţa va evolua pentru prima dată într-un meci oficial în compania unei echipe din primul eşalon fotbalistic al ţării.

Cele mai citite

ANAF va publica în octombrie „lista rușinii” pentru datornicii din trimestrul 3

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va face publică, în cursul acestei luni, lista contribuabililor care nu și-au achitat obligațiile fiscale aferente trimestrului al...

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se...

Rusia dă vina pe SUA pentru situaţia explozivă din Orientul Mijlociu

Rusia a afirmat marţi că situaţia explozivă din Orientul Mijlociu demonstrează "eşecul total" al politicii americane în regiune şi "neputinţa" Washingtonului de a preveni...
Ultima oră
Pe aceeași temă