20 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialCu gândul la victorie

Cu gândul la victorie

Cele trei echipe din judeţ, angrenate în eşalonul secund al fotbalului românesc, joacă sâmbătă în etapa cu numărul doi. Toate speră la trei puncte.

Sezonul 2010/2011 al Ligii a II-a a început. În această competiţie sunt angrenate trei formaţii dobrogene, Viitorul Constanţa, FC Farul şi Săgeata Năvodari. Cu excepţia celor de la FC Farul, celelalte două echipe s-au impus în runda inaugurală. Viitorul a reuşit chiar să se impună în faţa marinarilor, scor 3-1. Acest rezultat le-a permis jucătorilor patronaţi de Gheorghe Hagi să se situeze pe locul trei al clasamentului după primele jocuri. De partea cealaltă, Farul se situează la polul opus şi urmează să primească vizita echipei de pe primul loc, FC Botoşani.

Constănţenii vor juca primul meci de după supravieţuire pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11.00. Oaspeţii sunt favoriţi, însă marinarii vor să aducă o bucurie suporterilor ce le-au fost alături la primul joc. „Este cât se poate de clar că mai avem mult de lucru până vom putea pune probleme. Acest lucru nu înseamnă însă că vom intra în teren cu gândul să încasăm cât mai puţine goluri. Noi ne gândim la victorie, orice e posibil”, a spus antrenorul constănţenilor, Ioan Sdrobiş.

Pe locul trei după prima etapă, Viitorul va juca în deplasare, de asemenea sâmbătă, de la ora 11.00. Echipa pregătită de Cătălin Anghel merge să joace pe terenul celor de la Astra II Giurgiu, o echipă care a fost învinsă în prima etapă cu scorul de 0-3 de Dinamo II şi se află pe penultimul loc al clasamentului. Gruparea constănţeană vrea să obţină alte trei puncte care să o menţină în fruntea clasamentului. „Am avut parte de câteva căderi în meciul cu Farul. Am rezistat la turaţie maximă doar în prima repriză. Sper ca la Giurgiu să nu mai avem astfel de probleme şi să reuşim să ne impunem”, a declarat tehnicianul Viitorului, Cătălin Anghel. Nu în cele din urmă, Săgeata Năvodari joacă şi ea în această etapă. Învingătoare cu 2-1 în prima etapă, pe terenul celor de la CFR Brăila, echipa pregătită de Aurel Şunda joacă pe teren propriu cu Dinamo II, sâmbătă, de la ora 11.00. 

6 este numărul de puncte obţinute de echipele constănţene în prima etapă a Ligii a II-a, dintr-un maxim posibil de 9.

Viitorul întâlneşte Slobozia

Federaţia Română de Fotbal a stabilit programul confruntărilor din faza a V-a a Cupei României. FC Viitorul Constanţa va evolua împotriva formaţiei Unirea Slobozia, întâlnirea urmând să se dispute, pe 7 septembrie, de la ora 16.30, pe terenul echipei de Liga a III-a. În faza a IV-a a competiţiei, FC Viitorul s-a impus cu 2-0 pe terenul Callatis Mangalia, în vreme ce Unirea Slobozia a trecut cu 3-2 de CF Brăila. FC Viitorul este singura echipă a judeţului rămasă în competiţie.

Cele mai citite

Ai nevoie de un credit avantajos? Află de ce să apelezi la un broker de credite

Când veniturile nu îți permit achiziția unor bunuri de valoare sau dezvoltarea unui business, creditele sunt cea mai bună opțiune. Dar cum faci să...

Ghid rapid pentru machiajul perfect în 5 pași

Când vine vorba de machiaj, simplitatea este cheia. Dacă te grăbești dimineața sau ai un eveniment neașteptat, e important să ai o rutină rapidă...

VIDEO Elena Lasconi și-a depus candidatura la alegerile prezidenţiale: „În 2024 putem termina ce am început în 1989“

Elena Lasconi şi-a depus, marţi, candidatura la alegerile prezidenţiale, la Biroul Electoral Central. Președinta USR a declarat că îi reprezintă pe românii care se simt trădați...
Ultima oră
Pe aceeași temă