3.8 C
București
luni, 13 ianuarie 2025
AcasăInvestigații România LiberăVlădescu: Impozitele pe terenurile agricole ar trebui să crească de la începutul...

Vlădescu: Impozitele pe terenurile agricole ar trebui să crească de la începutul anului viitor

Creşterea impozitelor pe terenurile agricole va trebui decisă înainte de construcţia bugetului pentru anul viitor şi aplicată chiar de la începutul lui 2011, a declarat, joi, agenţiei Mediafax ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu.

„Terenurile agricole sunt impozitate. Există un impozit dar vreau să-l facem consistent. Decizia de majorare trebuie adoptată în perioada următoare, adică înainte de construcţia bugetului pentru anul viitor”, a explicat Vlădescu.

Şeful Finanţelor nu a vorbit însă despre suprataxarea terenurilor agricole nelucrate.

La finele săptămânii trecute, ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a declarat agenţiei Mediafax că susţine impozitarea suplimentară a terenurilor agricole nelucrate, dar că această măsură este una cu implicaţii policitice, iar o decizie va fi luată doar în coaliţie.

„Impozitarea suplimentară a terenurilor agricole nelucrate este la stadiul de discuţii. Am discutat-o informal atât la noi în minister, cât şi cu Ministerul Finanţelor. Fiind o măsură de impozitare, nu poate fi propusă de noi ca proiect de act normativ, ci de către Ministerul Finanţelor”, a spus Dumitru.

Proprietarii de terenuri arabile situate în extravilan plătesc un impozit anual cuprins între 36 de lei şi 43 lei pe hectar, banii ajungând la bugetele locale.

Cele mai citite

Românii pot investi în titlurile de stat Tezaur cu dobânzi atractive

Ministrul Finanțelor, Tanczos Barna, a încurajat cetățenii să investească, subliniind că dobânzile rămân în țară și contribuie la echilibrarea bugetului național Începând de luni, 13...

INS: Gospodăriile din România au înregistrat, la sfârșitul anului trecut, o creștere modestă a veniturilor

Diferențele dintre urban și rural rămân semnificative, gospodăriile urbane raportând venituri cu 1,3 ori mai mari decât cele rurale Potrivit datelor INS, gospodăriile din România...

Eurostat: România înregistrează cel mai ridicat deficit de cont curent din UE

Printre țările care au înregistrat cel mai mare excedent de cont curent, în trimestrul trei din 2024, se numără Germania, Țările de Jos, Irlanda...
Ultima oră
Pe aceeași temă