19.3 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialDieta รฎn cuplu: cum sฤƒ reuลŸiลฃi รฎmpreunฤƒ

Dieta รฎn cuplu: cum sฤƒ reuลŸiลฃi รฎmpreunฤƒ

Este dificil sฤƒ slฤƒbeลŸti. Trebuie sฤƒ mฤƒnânci sฤƒnฤƒtos, sฤƒ faci exerciลฃii fizice, sฤƒ ai multฤƒ ambiลฃie ลŸi de asemenea, sฤƒ primeลŸti sprijin din partea partenerului de viaลฃฤƒ. V-aลฃi cฤƒsฤƒtorit, a fost alฤƒturi de tine când ai decis sฤƒ îลฃi schimbi cariera ลŸi aveลฃi grijฤƒ amândoi de copii. Când doi oameni sunt de acord sฤƒ împartฤƒ totul, nu ar trebui sฤƒ adopte împreunฤƒ un stil de viaลฃฤƒ mai sฤƒnฤƒtos? Ashton Kutcher ลŸi Demi Moore au reuลŸit. În fiecare an urmeazฤƒ împreunฤƒ o curฤƒ de detoxifiere care îi apropie ca ลŸi cuplu ลŸi îi ajutฤƒ sฤƒ se menลฃinฤƒ în formฤƒ.

De ce ar trebui sฤƒ ลฃineลฃi dieta împreunฤƒ? Potrivit unui nou studiu realizat de Universitatea Yale, când ambii parteneri sunt motivaลฃi sฤƒ scape de kilogramele în plus, ei se pot sprijini reciproc ลŸi pot slฤƒbi mai mult decât dacฤƒ doar unul dintre ei ลฃine dietฤƒ, informeazฤƒ site-ul healthnews.com.

„Cuplurile ar trebui sฤƒ îลŸi schimbe stilul de viaลฃฤƒ împreunฤƒ. Când ambii parteneri urmeazฤƒ acelaลŸi regim alimentar, dieta poate fi o experienลฃฤƒ foarte pozitivฤƒ care va conduce la o scฤƒdere în greutate permanentฤƒ”, spune nutriลฃionistul Susan Burke.

Burke avertizeazฤƒ însฤƒ cฤƒ dacฤƒ te-ai hotฤƒrât sฤƒ ลฃii un regim iar partenerul tฤƒu nu, în casฤƒ poate apฤƒrea un conflict. „Una dintre cele mai frecvente plângeri a femeilor care ลฃin o dietฤƒ pe cont propriu este faptul cฤƒ trebuie sฤƒ pregฤƒteascฤƒ douฤƒ mese diferite”, spune Sklare. „În plus, dacฤƒ partenerul de viaลฃฤƒ nu are acelaลŸi regim alimentar, el poate aduce în casฤƒ chipsuri sau prฤƒjituri care sฤƒ îลฃi punฤƒ la încercare voinลฃa”, adaugฤƒ ea.

DeลŸi poลฃi sฤƒ ลฃii regim ลŸi singur, experลฃii sunt de acord cฤƒ dieta în cuplu este cel mai bun mod de vฤƒ schimba vieลฃile. Schimbarea nu este uลŸoarฤƒ, dar dacฤƒ ai pe cineva lângฤƒ tine care trece prin aceeaลŸi transformare, apare un sentiment de solidaritate faลฃฤƒ de proces care motiveazฤƒ sฤƒ continui, spune Burke.

„Cred cฤƒ cea mai bunฤƒ modalitate de a-i influenลฃa pe cei din jurul tฤƒu este exemplul personal. Dacฤƒ ai mai mulฤƒ ambiลฃie decât partenerul tฤƒu, încearcฤƒ sฤƒ îl încurajezi ลŸi sฤƒ îl spijini ca sฤƒ respectaลฃi împreunฤƒ un stil de viaลฃฤƒ sฤƒnฤƒtos”, spune psihologul John Sklare.

Majoritatea oamenilor cred cฤƒ o „dietฤƒ” înseamnฤƒ doar o perioadฤƒ de câteva sฤƒptฤƒmâni în care reduci caloriile ca sฤƒ slฤƒbeลŸti, de aceea atunci când încep sฤƒ mฤƒnânce din nou normal se îngraลŸฤƒ mai mult ca înainte. Burke explicฤƒ însฤƒ cฤƒ o dietฤƒ înseamnฤƒ un stil de viaลฃฤƒ ลŸi o nouฤƒ atitudine faลฃฤƒ de mâncare.

Schimbarea obiceiurilor alimentare ลŸi renunลฃarea la micile rฤƒsfฤƒลฃuri pe tot parcursul vieลฃii va afecta dramatic modul în care trฤƒieลŸti, precum ลŸi cât timp trฤƒieลŸti, dar este un proces dificil. La fel ca orice schimbare majorฤƒ, vei avea nevoie de sprijin.

Partenerul de viaลฃฤƒ te poate ajuta în timpul curei de slฤƒbire, dar el poate, de asemenea, sฤƒ saboteze eforturile tale dacฤƒ nu este la fel de motivat sฤƒ îลŸi schimbe stilul de viaลฃฤƒ. „Dacฤƒ îลฃi dai seama cฤƒ partenerul tฤƒu vrea sฤƒ renunลฃe la dietฤƒ, încearcฤƒ sฤƒ afli de ce ลŸi sฤƒ îl convingi de avantajele unui nou stil de viaลฃฤƒ sฤƒnฤƒtos. Spune-i cฤƒ apreciezi eforturile lui de a se schimba ลŸi cฤƒ pentru tine conteazฤƒ foarte mult sฤƒ trฤƒiลฃi sฤƒnฤƒtos”, spune Burke.

Schimbarea este inevitabilฤƒ, dar este mai plฤƒcut sฤƒ poลฃi sฤƒ vorbeลŸti în aceastฤƒ perioadฤƒ cu cineva care te înลฃelege. „Cei mai mulลฃi oameni gฤƒsesc confort ลŸi motivaลฃie în interacลฃiunea cu alte persoane care se aflฤƒ în aceeaลŸi situaลฃie ลŸi care au aceleaลŸi perspective”, explicฤƒ doctorul Sklare.

AลŸadar, dieta în cuplu poate fi o modalitate foarte bunฤƒ sฤƒ te apropii de partenerul tฤƒu, iar în acelaลŸi timp sฤƒ slฤƒbeลŸti ลŸi sฤƒ ai un corp sฤƒnฤƒtos. Dacฤƒ însฤƒ nu comunicaลฃi între voi ลŸi nu vฤƒ sprijiniลฃi reciproc în aceastฤƒ perioadฤƒ, dieta în cuplu poate afecta relaลฃia voastrฤƒ iremediabil.

 

Alexandra Jeles
Alexandra Jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Ciucฤƒ e dezamฤƒgit de interacศ›iunea cu Elena Lasconi: Nu cred cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla ceva

PreลŸedintele PNL, Nicolae Ciucฤƒ, afirmฤƒ cฤƒ a lฤƒsat cale deschisฤƒ dialogului cu liderul USR, Elena Lasconi, dar nu crede cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla...

Ciucฤƒ e dezamฤƒgit de interacศ›iunea cu Elena Lasconi: Nu cred cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla ceva

PreลŸedintele PNL, Nicolae Ciucฤƒ, afirmฤƒ cฤƒ a lฤƒsat cale deschisฤƒ dialogului cu liderul USR, Elena Lasconi, dar nu crede cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla...

Transporturile pe Dunฤƒre sunt รฎn pericol. Soluศ›iile pentru un trafic eficient de mฤƒrfuri

Debitul Dunฤƒrii continuฤƒ sฤƒ scadฤƒ pe fondul secetei ลŸi al lipsei de investiลฃii รฎn lucrฤƒri de dragaj.12 dintre porturile dunฤƒrene nu au รฎncฤƒ conexiuni...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ