De cele mai multe ori, este evident dacă anumite alimente sunt sănătoase sau nu. Cei mai mulţi oameni ştiu că este bine să mănânce o salată sau un măr şi că un cheeseburger le face rău. Nu este un lucru simplu să recunoşti mâncărurile foarte sănătoase, cunoscute sub numele de „superalimente”, potrivit revistei Forbes. Acestea previn bolile şi, în plus, te ajută să îţi menţii tinereţea şi vitalitatea.
Ciocolata
Cacaoa este un aliment-minune, deoarece conţine acizi Omega 3, care reduc riscul afecţiunilor cardiace, magneziu, fier şi feniletilamină, fiind cunoscută pentru îmbunătăţirea stării de spirit. Totuşi, orice ciocolată care are mai puţin de 70% cacao are o valoare nutritivă foarte mică, deci alegeţi varianta amăruie.
Mierea de hrişcă
Mierea brună, precum cea de hrişcă, neutralizează nivelul de zahăr din sânge, este antiinflamatoare şi conţine antioxidanţi care îmbunătăţesc funcţiile inimii şi ale creierului. De asemenea, are proprietăţi antibacteriene.
Avocado
Acest fruct untos este foarte bogat în grăsimi monosaturate, adică nu înfundă arterele. Avocado este bogat în potasiu, care reduce tensiunea arterială, vitamine B, care menţin pielea sănătoasă şi tonusul muscular, vitamina E, bună împotriva bolilor cardiovasculare, şi vitamina K, eficientă pentru sănătatea oaselor. În plus, conţine fibre, care contribuie la o bună digestie a alimentelor.
Dovleacul
Folosit de obicei ca umplutură dulce la plăcintă, dovleacul este foarte nutritiv. Conţine carotenoide, antioxidanţi care împiedică deteriorarea celulelor, luteină şi zeaxantină, care protejează împotriva cataractei şi a degenerării maculare, o afecţiune oculară care poate duce la orbire.
Ceaiul negru
Ceaiul negru, popular în Occident, conţine teaflavină şi tearubigină, care sunt eficiente în prevenirea demenţei şi scăderea colesterolului.
Ouăle
Un ou conţine doar 1,5 grame de grăsimi saturate. În plus, are vitamina D, care face oasele puternice, colină, un nutrient care menţine sănătatea creierului şi a inimii, sulf şi alte minerale, foarte bune pentru a avea păr şi unghii puternice.
Scorţişoara
Acest condiment dulceag ajută la reglarea nivelului de zahăr în sânge şi este eficient în curele de slăbire. De asemenea, este antiinflamator, ceea ce înseamnă că întârzie procesul de îmbătrânire.
Pasta de tomate
Pasta fără sare sau cu conţinut scăzut are cea mai mare concentraţie de licopen, comparativ cu roşiile proaspete sau cu alte produse pe bază de roşii. Substanţele conţinute de aceste legume subţiază sângele şi protejează împotriva cancerului de prostată.
Afinele
Afinele, congelate sau proaspete, sunt sănătoase, pentru că au vitamina C şi antioxidanţi. În plus, cercetările au arătat că măresc numărul de celule din creier responsabile cu memoria.
Wasabi
Hreanul japonez, un condiment consumat adesea cu sushi, are mai multe beneficii pentru sănătate: previne ulcerul, cariile, astmul.