17.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialEn garde, Europene!

En garde, Europene!

Scrima, singurul sport olimpic la care reprezentanţii României au cucerit o meda­lie de aur în 2009, este decimată de accidentări înainte de Campionatele Europene.

La Leipzig, în Germa­nia, vor începe mâine Campionatele Europene de scrimă, competiţie la care România va fi reprezentată la cinci din cele şase arme. Lotul nostru, format din opt fete şi tot atâţia băieţi, a plecat în această dimineaţă spre localitatea germană, dar, din cauze medica­le, din delegaţie nu fac parte o serie de sportivi de valoare. „Din păcate, vom merge cam şchiopi la Leipzig”, a spus Ana Pascu, preşedintele Federaţiei Române de Scrimă. „Avem o mulţime de acciden­taţi, dar cea mai grea pierdere să-i spunem este absenţa lui Rareş Dumi­trescu (n.r. – cam­pion mondial în 2009 în com­pe­tiţia de sabie pe echipe şi meda­liat cu argint la individual). Tot din cauza problemelor de sănătate nu vom participa nici la floretă feminin, nici una dintre fete nefiind aptă pentru competiţie din punct de vedere medical.”

În ciuda acestor ne­ajun­suri, conducerea federaţiei de spe­cialitate a stabilit ca obiectiv obţinerea unei medalii la aceas­tă ediţie a întrecerilor conti­nentale. Cele mai mari şanse de a urca pe podium le are spadasina Ana Maria Brânză, cea mai titrată componentă a lotului care a plecat în Ger­mania, vice­campioană olim­pică la Beijing, la individual, şi dublă cam­pioană europeană cu echipa României în 2008 şi 2009. De altfel, echipa feminină de spadă a României atacă Euro­pe­nele, care încep în acest week­end, în aceeaşi formulă, cu Ana Maria Brânză, Anca Măro­iu, Iuli­ana Măceşanu şi Simona Alexandru, cu care anul trecut a cucerit medalia de aur.

„Fără discuţie, spre spadă fete ne îndreptăm speranţele de a obţine cel puţin o medalie, mai ales că şi ele îşi doresc foarte tare să urce pe podium. Toţi com­ponenţii lotului s-au pre­gătit din greu pentru Europene, dar cel mai mult au tras spada­sinele. Au făcut câte trei antre­namente pe zi, de a trebuit să opresc motoarele şi să le oblig să se odihnească pentru a evita su­pra­solicitarea înainte de con­cursuri. Interesul nostru este, în primul rând, să ne păstrăm să­nătoase, nu să ne rupem pi­cioarele, mai ales că peste patru luni avem Campio­natele Mon­diale”, a precizat Ana Pascu.

Rareş Dumitrescu nu a primit avizul medicilor

Rareş Dumitrescu, campion mondial cu echipa şi vice-campion la individual anul trecut, nu a primit avizul medicilor pentru a participa la Campionatele Europene de la Leipzig. La finalul lunii martie, scrimerul a suferit o intervenţie chirurgicală la genunchiul stâng, de unde i s-a înlăturat o bucată din cartilaj, operaţie nu foarte complicată, care l-a ţinut însă mai bine de două luni departe de planşă. Rareş Dumitrescu a fost ope­rat cu succes, la aceeaşi clinică la care a fost şi Ana Maria Brân­ză, iar medicul care l-a avut în grijă a fost acelaşi care l-a ope­rat şi pe fostul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu după ce a avut accidentul de moto­cicletă. La Europene, alături de Tiberiu Dolniceanu, Cosmin Hâncianu şi Florin Zalomir, campionii mondiali de anul trecut cu echipa de sabie a României, în locul lui Rareş Dumitrescu va merge Alexandru Fireţeanu. 

Cele mai citite

MAE: Avertizare de călătorie pentru Ungaria

Restricţiile vor fi aplicate de autorităţile ungare pe fondul temerilor cu privire la creşterea semnificativă a debitului Dunării în zilele următoare În contextul inundaţiilor recente,...

Ședință de urgență la Parlament, pentru o lege cu dedicație pentru președinte

Paradoxal : Iohannis va trebui să promulge o lege făcută pentru el Partidul Național Liberal a depus, în Parlament, un proiect care modifică legea electorală. PNL...

Liderul U Cluj pregătește un transfer impresionant!

Liderul Superligii, U Cluj, dorește să își prelungească statutul de echipă neînvinsă după 9 etape și să întărească compartimentul ofensiv printr-un transfer surpriză. U Cluj,...
Ultima oră
Pe aceeași temă