5.3 C
București
miercuri, 8 ianuarie 2025
AcasăSpecialO expoziţie a lui Dan Perjovschi la San Francisco, apreciată de presa...

O expoziţie a lui Dan Perjovschi la San Francisco, apreciată de presa americană

O expoziţie cu desenele lui Dan Perjovschi, vernisată la Walter and McBean Galleries din cadrul San Francisco Art Institute, a fost elogiată în presa americană, graficianul român fiind considerat „un model pentru artiştii viitorului”, potrivit sfgate.com, informează Mediafax.

Conform publicaţiei San Francisco Gate, artistul român reprezintă un model pentru artiştii viitorului, deoarece „opera sa este vie, universală, productivă, alertă la coliziunile din trecut şi din prezent şi neinteresată de permanenţă”.

Potrivit presei americane, „comedia” lucrărilor semnate de Dan Perjovschi constă în coordonarea personajelor (sau absenţa ei) în relaţia cu timpul. Artistul român a conceput această expoziţie ca un ilustrator de benzi desenate, foarte criptic, care îi lasă pe vizitatori să îşi dea seama singuri de înţelesul fiecărui desen expus.

Lucrările expuse sunt în corelaţie cu locul şi timpul în care artistul a trăit şi lucrat: Goflul San Francisco, California, Statele Unite ale Americii, planeta Pământ, istoria omenirii, secolul al XXI-lea.

Expoziţia semnată de Dan Perjovschi va fi deschisă la San Francisco Art Institute până pe 18 septembrie.

Dan Perjovschi, născut în 1961, la Sibiu, este grafician, autor de performance şi ilustrator la Revista 22. Artistul combină desenul şi graffiti în lucrări executate direct pe pereţii muzeelor şi centrelor de artă contemporană din toată lumea. Desenele sale sunt comentarii asupra problemelor politice, sociale şi culturale curente şi sunt influenţate de istoria, tradiţiile şi cultura locului în care expune.

Dan Perjovski a decorat pereţi ai celebrelor muzee Tate Modern din Londra şi MoMa din New York şi a expus la Paris, Amsterdam, Edinburgh, Liverpool, Frankfurt, Berlin, Seul, Koln, Veneţia, Moscova. A primit premiul George Maciunas, în 2004, precum şi Henkel CEE Prize for Contemporary Drawing, în 2002, la Viena. El a definit arta contemporană şi felul în care ea este prezentată în muzee cu ironia sa caracteristică: „Cubism, Impresionism, Abstract Expresionism, Modernism, Postmodernism, Cafeteria, Shop”.

Cele mai citite

Vladimir Putin pune condiții pentru intrarea Ucrainei în NATO: Retragerea soldaților americani din România și din alte țări din estul Europei

Președintele rus Vladimir Putin ar putea fi de acord cu aderarea Ucrainei la NATO, dar cu anumite condiții, printre care s-ar număra și plecarea...

O mașină de jucărie cu explozibil a fost depistată pe aeroportul din Chișinău

O jucărie sub formă de maşină, care avea componentele unui obiect explozibil, a fost depistată pe aeroportul internaţional Chişinău, a confirmat şeful Inspectoratului General...

Claudiu Năsui dezvăluie că unii membri USR l-ar susține pe Nicușor Dan la alegerile prezidențiale

Vicepreşedintele USR, Claudiu Năsui, a declarat marți, 7 ianuarie, că în interiorul partidului condus de Elena Lasconi sunt oameni care doresc ca Nicuşor Dan...
Ultima oră
Pe aceeași temă