21.4 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialMeciuri europene la Constanţa

Meciuri europene la Constanţa

Selecţionatele de volei ale României vor juca la finalul acestei săptămâni meciuri din Liga Europeană în Sala Sporturilor din Constanţa.

Este cunoscut faptul că oraşul Constanţa este capitala sporturilor de echipă. Sala Sporturilor de pe litoral găzduieşte frecvent meciuri internaţionale, fie ale echipelor de club, fie ale echipelor naţionale. Despre performanţele echipelor constănţene la volei şi handbal nici nu mai trebuie amintit, ele fiind arhicunoscute.

Din când în când, arena din bulevardul Tomis este scena unor confruntări europene de marcă, un astfel de episod urmând a se consemna la finalul acestei săptămâni. Naţionalele de volei feminin şi masculin ale ţării noastre vor evolua pe parchetul constănţean în Liga Europeană, o competiţie semioficială organizată sub egida Confederaţiei Europene de Volei. Cele două formaţii au evoluat deja în prima etapă a competiţiei, ambele reuşind să se impună în meciurile disputate. Fetele nu au avut emoţii în faţa reprezentativei Marii Britanii, în timp ce băieţii au venit cu un excelent rezultat din Spania, reuşind acolo două victorii, obţinute însă în faţa unei echipe iberice lipsite de aportul a numeroşi titulari. În urma acestor rezultate, cele două echipe ocupă primele locuri în grupele lor şi urmează a juca acum la Constanţa, unde îşi pot demonstra supremaţia.

Cu două jucătoare de la CSV 2004 Tomis Constanţa în lot, Ioana Pristavu şi Claudia Gavrilescu, reprezentativa feminină întâlneşte vineri şi sâmbătă, de la ora 20.30, echipa similară a Bulgariei. Formaţia de la sud de Dunăre este şi ea o forţă a voleiului european şi meciul se anunţă unul destul de echilibrat. „Trebuie să ne pregătim foarte bine pentru aceste meciuri. Ştim că nu este o competiţie mult prea gustată, însă nimănui nu îi plac înfrângerile, astfel că vom face tot posibilul pentru a câştiga”, a declarat Claudia Gavrilescu. 

Tricolorii vor să îşi revină cu Slovacia

Spre deosebire de echipa feminină, care a reuşit să se califice la Campionatul European, reprezentativa masculină a avut o campanie de calificare catastrofală şi a pierdut locul pentru întrecerea continentală a naţionalelor. Băieţii vor să se revanşeze în faţa suporterilor şi, după cele două succese în faţa Spaniei, săptămâna trecută, tricolorii vor să înnoade şirul victoriilor învingând şi Slovacia în Liga Europeană.  Cele două partide vor avea loc vineri şi sâmbătă, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor din Constanţa.

4 jucători de la echipele de pe litoral vor îmbrăca tricoul primei reprezentative de volei în meciurile disputate la Constanţa.

Cele mai citite

Studiu: Tinerii români cheltuiesc 28% din venituri pe mâncare

Peste 80% dintre românii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, cred că aspirațiile lor financiare sunt realizabile Cook Communication a anunțat publicarea...

Boeing ia în considerare atragerea a cel puțin 10 miliarde de dolari prin emiterea de acțiuni noi

Boeing analizează posibilitatea de a strânge cel puțin 10 miliarde de dolari prin vânzarea de acțiuni noi, potrivit unui raport Bloomberg News, care citează...

Investițiile la bursă devin mai accesibile: Românii pot tranzacționa simultan pe BVB și pe bursele din SUA

Investitorii români au acum posibilitatea de a tranzacționa simultan atât pe Bursa de Valori București (BVB), cât și pe piețele bursiere din Statele Unite,...
Ultima oră
Pe aceeași temă