21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăEconomieFoto interviuSonisphere: De ce migrează rockerii români în Bulgaria

Sonisphere: De ce migrează rockerii români în Bulgaria

Sonisphere, unul dintre cele mai mari festivaluri europene de muzică rock, vine cu o ofertă mult mai atrăgătoare la bulgari decât în România. Concertele sunt comasate în doar două zile de festival, preţurile sunt mult mai mici, iar locaţia e potrivită: un stadion de 60.000 de locuri.

Cel mai mare festival din România, Sonisphere, care va avea loc în perioada 25-27 iunie în Bucureşti, la Romexpo, va aduna pe aceeaşi scenă câteva dintre cele mai mari nume ale rockului mondial. Titanii de la Metallica, Rammstein, Manowar, Slayer, Megadeth, Anthrax, Alice in Chains, Volbeat şi Stone Sour vor urca pe scena bucureşteană în cele trei zile de festival.

Sold-out la Golden şi NormalCircle în „Ziua Metallica” din Romexpo

Marea absentă este trupa Heaven&Hell, care, rămasă fără vocalist după moartea lui Ronni James Dio, celebrul solist al legendarelor Rainbow şi Black Sabath, unde l-a înlocuit pe Ozzy, a anulat toate concertele din acest an. Interesul uriaş al publicului a fost însă tocmai pentru ziua a doua a festivalului, când alături de Metallica, Slayer, Megadeth şi Anthrax ar fi trebuit să cânte Heaven&Hell. Pentru această zi, supranumită „Ziua Metallica”, prima categorie de bilete, din Golden Circle, adică zona din faţa scenei, a fost epuizată de mai bine de o lună, deşi preţul unui tichet a fost destul de piperat, aproximativ 73 euro.

Oferta bulgărească – aceleaşi trupe în două zile la preţuri mai mici

Pentru celelalte două zile ale festivalului de la noi – „Ziua Manowar”, unde un bilet în Golden Circle costă în jur de 55 euro, şi „Ziua Rammstein”, unde un tichet în aceeaşi zonă costă 73 euro -, rockerii nu s-au înghesuit să-şi procure din timp bilete, mai ales că bulgarii au venit cu o ofertă mai tentantă. Cu trei zile înainte de evenimentul de la Bucureşti, pe 22 şi 23 iunie, pe scena festivalului „Sofia Rocks”, prezentat de Sonisphere pe stadionul naţional „Vasil Levski”, vor urca aceleaşi trupe care vor concerta şi la Bucureşti. Marea diferenţă este că vecinii noştri de la sud de Dunăre au programat toate trupele în două zile de concerte şi au scos pe piaţă tichete la preţuri mai mici decât la Bucureşti.
Astfel că în Bulgaria, în „Ziua Metallica”, alături Lars Ulrich&co, vor concerta Slayer, Megadeth şi Anthrax, la fel ca la Bucureşti, iar în „Ziua Rammstein”, alături de rockerii germani vor concerta cei de la Manowar, Alice in Chains şi Stone Sour, iar preţul unui bilet în faţa scenei la Sofia, pentru fiecare zi, este de 62,34 euro, faţă de 73 euro la noi.
Americanii de la Manowar, care lipsesc din „Ziua Rammstein” de la Bucureşti, vor fi cap de afiş pentru prima zi a festivalului de la Romexpo, unde vor mai urca pe scenă Volbeat şi alte câteva trupe-surpriză. Pentru „Ziua Manowar”, fanii vor trebui să plătească însă în plus faţă de Sofia aproximativ 55 euro, pentru a-şi vedea favoriţii din Golden Circle.

Abonamente mai ieftine la Sofia

Cât despre tichetele combinate de la Sonisphere, un abonament pentru Golden Circle, la Sofia, costă 93,03 euro, iar la Bucureşti, 123 euro. Diferenţa este că trupele pot fi urmărite în Bulgaria, pe un stadion, în două zile, în timp ce în România aceleaşi trupe care ţin capul de afiş al festivalului concertează pe durata a trei zile, dar pe o platformă special amenajată. Aceeaşi diferenţă de preţ este valabilă şi în categoria Normal Circle.
La Sofia, un abonament în zona a doua costă aproximativ 62 euro, iar la Bucureşti, în jur de 88 euro. În plus, la Sofia există încă patru categorii de abonament şi bilete aferente diverselor zone din stadion. Mai mult, festivalul de la Sofia se bucură de o promovare pe măsură. Concertele din data de 22 iunie vor fi transmise în acelaşi timp în 450 de cinematografe din Statele Unite şi în peste 350 de cinematografe din Europa, Canada şi America Latină. Înregistrarea evenimentului va fi difuzată şi în Australia, Africa de Sud şi Noua Zeelandă.  

Fanii înrăiţi aleg Sofia

„Nici nu mă gândesc să merg la Bucureşti. Suntem o mulţime care am ales să vedem Sonisphere la Sofia din mai multe motive: vezi toate trupele importante cu bani mai puţini, iar sunetul este indiscutabil superior pe stadion. Berea bulgărească este mai ieftină şi mai bună, iar atmosfera de concert de la Sofia este superioară celei din Bucureşti”, ne-a spus Angel Bâzdoacă, unul dintre rockerii abonaţi de ani de zile la concertele de calitate din ţară şi, mai ales, din străinătate.

Un abonament pentru Golden Circle, la Sofia, costă 93,03 euro, iar la Bucureşti, 123 euro.

Cele mai citite

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...
Ultima oră
Pe aceeași temă