Pentru a rezolva neajunsurile constatate în timp, proprietarii au luat hotărârea să renoveze şi reamenajeze casa de tip vagon cu o compartimentare ce ridica anumite probleme, cu ajutorul arhitectei Alina Alecu.
Lucrările au demarat în vara lui 2008, an în care gazdele noastre au mai achiziţionat teren pentru a-şi mări casa. Una din încăperile nou construite a fost amenajată ca bucătărie şi separată cu uşi culisante de living. Aşa a început reconfigurarea parterului. În zona fostei bucătării s-a creat un hol cu acces pe terasă dotat cu spaţii de depozitare, care găzduieşte şi maşina de spălat. Tot de aici se face intrarea în baia de serviciu.
Deşi nu a fost repoziţionat, livingul a fost mărit prin înglobarea spaţiului aferent băii de la parter, pentru a beneficia de o zonă de dining. Iniţial, camera de zi era mult mai îngustă, iar distanţa dintre canapea şi televizor era prea mică, ceea ce reprezenta un disconfort pentru proprietari. În afară de aceste modificări, s-au refăcut instalaţiile şi au fost înlocuite vechea centrală termică şi şapa prin care erau trase instalaţiile. În ceea ce priveşte decorul, parterul a fost reamenajat complet. Amenajarea a durat aproximativ patru luni. Mobila din bucătărie, barul şi corpurile pentru hol au fost realizate la comandă, după proiectul arhitectei, restul mobilierului fiind cumpărat de la Mobexpert.
Finisajele au fost schimbate, punctul de atracţie constituindu-l piatra decorativă care acoperă, ca accent, pereţii din living. De altfel, finisajul amintit a dat tonul unui decor bazat pe nuanţe de cărămiziu. Şi decoraţiunile (achiziţionate de la IKEA şi Kika) au fost selectate în funcţie de acest criteriu. Din vechiul decor au fost păstrate doar obiectele decorative cu valoare sentimentală. Covoarele au fost cumpărate de la IKEA şi Mobexpert, iar uşile culisante ce separă încăperile au fost realizate la comandă de firma Arcade. O mare atenţie a fost acordată iluminatului. Arhitecta a conceput un sistem mixt, pe zone, pentru a evidenţia anumite puncte de interes ale amenajării. Tavanele au fost concepute special pentru a permite montarea unor surse de lumină în scafe, dar şi pentru a masca grinzi inestetice.
Măsuţă Cuir, Mobexpert, 928 lei
Realizată din panouri de PAL furniruit cu furnir de stejar, finisaj wenge, feţe de sertar capitonate cu piele naturală cusută pe contur, 125x65x h 35 cm
Colţar Medina, Mobexpert, 7.348 lei
Tapiţerie din piele Reflex brun şi stofă, 260x240x h 95 cm
Taburet Milena, Mobexpert, 649 lei
Tapiţerie din piele Reflex brun, 52x52x h 42 cm
Design, amenajare şi decorare interioară: House Expert, arh. Alina Alecu, tel.: 0722-518.518, e-mail: alina_arh69@yahoo.com, www.houseexpert.ro