18.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăGarsoniere de la 34.000 euro cu locul de parcare inclus în preţ

Garsoniere de la 34.000 euro cu locul de parcare inclus în preţ

Lansat în primăvara ­acestui an, Red House 2 este un ­proiect de mici ­dimensiuni cu 23 apartamente, cel mai ieftin fiind la 34.000 euro, cu locul de parcare inclus în preţ.

Red House 2 este unul dintre puţinele proiecte rezidenţiale lansate în prima parte a anului 2010 pe piaţa imobiliară din Capitală. Investiţia este asigurată de o persoană fizică, iar managementul şi dezvoltarea proiectului au fost preluate de compania Apulum 94, care activează pe piaţa românească din 1994.
Cu o investiţie care nu depă­şeşte 1 milion de euro, acesta re­prezintă cea de-a doua piesă dintr-un lanţ de astfel de pro­iecte pe care dezvoltatorul do­reşte să le construiască.
„Acesta reprezintă continuarea unui lanţ de clădiri rezidenţiale pe care ne-am propus să le dezvoltăm. Am finalizat şi vândut deja Red House 1, iar cu Red House 2 încercăm să venim pe piaţă cu locuinţe adaptate cererii actuale, pe care vrem să le finalizăm până la sfârşitul anului”, afirmă Ioan Sorin Roşu, Director General Apulum 94. Lucrările au fost deja demarate în luna martie, la momentul actual fiind la stadiul de ridicare a parterului.

40% din proiect vor fi garsoniere
Red House 2 este alcătuit din­tr-un bloc dispus pe parter şi patru etaje (ultimele două etaje fiind retrase) care va cuprinde 23 apartamente. Ponderea garsonierelor va fi de aproximativ 40% din totalul apartamen­-telor, restul însemnând unităţi cu două şi patru camere. Totodată, există şi varianta de duplex pentru două şi patru camere.
Proiectul este dezvoltat în Prelungirea Ghencea, pe strada Alunului, la o distanţă de circa 7 km de centrul oraşului, la mică distanţă de Şoseaua de Centură şi Autostrada A1. „Printre motivele pentru care am ales să construim în această zonă se numără faptul că Prelungirea Ghencea este încă o zonă nouă, care se dezvoltă controlat şi ­care are o infrastructură bună. Un alt motiv îl reprezintă accesul uşor şi legătura cu celelalte zone ale oraşului care se face prin inelul de centură”, declară Ioan Sorin Roşu. Un alt avantaj al ­zonei este dat de apropierea de Parcul Comercial Militari, de centre de birouri, şcoli, grădiniţe, farmacii şi de liniile ­mijloacelor de transport în ­comun (linia de autobuz 122 şi tramvaiul 41).
Ansamblul are o suprafaţă totală construită de 1.300 mp, iar structura blocului este realizată din cadre şi stâlpi din beton cu pereţi neportanţi din BCA şi termosistem exterior din polistiren expandat de 10 cm. Compartimentările interioare vor fi realizate din BCA şi gips-carton cu izolaţie termică din vată minerală.

Locul de parcare este inclus în preţ
Suprafeţele construite încep de la 31,07 mp pentru o garsonieră şi pot ajunge până la 100,62 mp în cazul unui apartament cu patru camere. Toate unităţile se predau complet finisate cu ­băile utilate, iar noii locatari au posibilitatea de a alege dintr-o ­gamă variată de finisaje. Acestea vor beneficia de gresie, faianţă, parchet laminat, tâmplărie din PVC, uşi metalice de acces, contorizare individuală şi centrală termică proprie. „Ne-am propus să ne adresăm atât persoanelor dinamice angajate în managementul de companii sau care au diverse meserii liberale, cât şi celor cu venituri medii care au nevoie de confort, dar nu pun atât de mult preţ pe suprafaţă.
Credem că foarte important în acest moment este preţul, care trebuie să fie unul accesibil, ­coroborat cu o parte ridicată de securitate şi confort a construcţiei”, spune Ioan Sorin Roşu.
Pentru spaţiul dedicat curţii blocului, dezvoltatorul a ales soluţia ca acesta să fie amenajat cu locuri de parcare care vor fi livrate către locatari în cota indiviză, administrarea acestora revenind asociaţiei de proprietari. Astfel, valoarea locului de parcare va fi inclusă în costul de achiziţie a locuinţei.
Preţurile apartamentelor pornesc de la 34.000 euro pentru o garsonieră şi ajung până la 85.000 euro pentru patru camere, la care se mai adaugă TVA de 5%. Ca soluţii financiare este acceptat orice tip de credit ipotecar, cu menţiunea că o bună parte din unităţile locative se încadrează în plafonul garantat prin programul guvernamental Prima Casă.

Cele mai citite

Alertă RO-Alert emisă în nordul județului Tulcea din cauza unor drone detectate la granița cu Ucraina

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis în noaptea de joi spre vineri un mesaj de avertizare RO-Alert pentru locuitorii din zona...

România, tot mai dependentă de importuri: Peste 25% din legume și 40% din fructe aduse din străinătate

Peste un sfert din legumele consumate în România și 40% din fructe provin din import, conform unei analize realizate de Ziarul Financiar, pe baza...

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă