14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăASTRA asigură avioanele TAROM, pentru al 4-lea an

ASTRA asigură avioanele TAROM, pentru al 4-lea an

ASTRA va asigura, pentru al patrulea an consecutiv, flota transportatorului aerian de stat TAROM şi răspunderea companiei faţă de terţi din activităţi aeronautice, în perioada 1 mai 2010-30 aprilie 2011. Poliţa include servicii de asigurare CASCO pentru aeronave civile şi piese de schimb (inclusiv asigurare de reducere a franşizei CASCO deductibile la aeronave şi motoare de schimb) şi de asigurare de răspundere faţă de pasageri, bagaje, marfă, poştă şi terţi. „Suma asigurată totală pentru asigurarea CASCO a aeronavelor este de 522.482.814 dolari, iar limita combinată unică pentru asigurarea de răspundere civilă faţă de terţi este de 750.000.000 dolari”, se arată într-un comunicat al ASTRA Asigurări.

Flota TAROM este formată din 26 de aeronave, dintre care două aeronave Airbus 310-325, patru aeronave Airbus 318-100, patru aeronave Boeing 737-300, patru aeronave Boeing 737-700, trei aeronave Boeing 737-800, şapte aeronave ATR 42-500 şi două aeronave ATR 72-500. „Poliţele sunt reasigurate 100% prin brokerul Willis Limited, cel mai mare broker de aviaţie la nivel mondial, cu reasigurători de renume, specializaţi în industria asigurărilor de aviaţie”, se mai spune în comunicat. Pentru poliţa în vigoare, asigurătorul a încasat o primă de aproximativ 3,5 milioane dolari.

În ultimii ani, compania ASTRA Asigurări a plătit două dintre cele mai mari daune de pe piaţa de asigurări aviatice din România, rezultate din două incidente petrecute pe Aeroportul Henri Coandă Otopeni în decembrie 2007 (10.000.000 USD pentru o aeronavă aparţinând TAROM, cea mai mare daună plătită vreodată în România), respectiv aprilie 2008 (4.200.000 USD pentru o aeronavă aparţinând ROMAVIA). „ASTRA şi-a demonstrat astfel profesionalismul şi puterea financiară şi a confirmat poziţia de lider al pieţei de asigurări aviatice din România”, se arată în comunicat. În portofoliul companiei se regăsesc cei mai importanţi clienţi de aviaţie din România: TAROM, ROMATSA, Blue Air, Romavia, Aeroporturile Henri Coandă, Aurel Vlaicu, Bacău, Constanţa şi Cluj-Napoca, dar şi Romaero  sau Şcoala de Aviaţie Civilă. 

 

Asigurare gratuită ASTRA pentru clienţii Romtelecom

Clienţii Romtelecom vor beneficia gratuit de o poliţă de asigurare a locuinţei, pentru trei luni, emisă de ASTRA Asigurări, în baza unui parteneriat încheiat între asigurător şi operatorul de telecomunicaţii. Poliţele au fost transmise clienţilor Romtelecom persoane fizice. „Conform parteneriatului dintre Romtelecom şi ASTRA Asigurări, Romtelecom este contractantul poliţei, iar clientul Romtelecom este beneficiarul acesteia, de care poate dispune gratuit timp de trei luni fără a semna vreun document sau a avea alte obligaţii”, se arată într-un comunicat al celor două companii. În cazul în care clienţii Romtelecom doresc să prelungească poliţa, aceştia vor primi o reducere de 50% a preţului asigurării pe o perioadă de un an, la 10 euro pe an, conform sursei citate. În caz contrar, poliţa va înceta automat după trei luni. Romtelecom şi-a anunţat clienţii că ASTRA Asigurări va avea acces la datele lor personale şi îi va contacta pentru prelungirea perioadei asigurate. Dacă abonaţii Romtelecom nu sunt de acord să beneficieze de această asigurare, ei trebuie să anunţe compania.

Lucian Davidescu
Lucian Davidescu
Lucian Davidescu, sef departament
Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă