18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăApartamente la 1.190 euro/mp în ansamblul Privighetori

Apartamente la 1.190 euro/mp în ansamblul Privighetori

În urmă cu un an, din ­cauza declinului rapid al vânzărilor, dezvoltatorul ansam­blului a fost nevoit să apeleze la o cofinanţare din partea unei bănci şi să reducă preţurile drastic. Aceste măsuri au salvat proiectul, fiind vândut ­până acum în proporţie de 70%.

KTIK Development, dezvoltatorul şi constructorul proiectului Privighetori a reu­şit să-şi mărească volumul vânzărilor deoarece a înţeles rapid noile reguli ale pieţei şi a adoptat câteva măsuri ingenioase. Astfel, în vara anului trecut, pentru a nu întrerupe lucrările de şantier, compania a cerut unei bănci de pe piaţa românească ­cofinaţarea de circa 20% din valoarea proiectului. A micşorat apoi preţul apartamentelor sub pragul minim al zonei, atrăgând în acest fel clienţi şi mărindu-şi volumul de vânzări, pentru ca ­ulterior să crească treptat valoarea acestora.
„Cu acceptul băncii partenere, am scăzut preţul în vara anului trecut la pragul de 1.000 euro/mp + TVA, mergând până la un minim de profit, pentru ca apoi, după ce vânzările au început să meargă mai bine, am crescut preţul în septembrie la 1.100 euro/mp + TVA, iar din martie 2009 am urcat la 1.190 euro/mp + TVA. Cu toate acestea, considerăm că valorile practicate de noi sunt printre cele mai mici din zonă”, declară Mihai Radu, Reprezentant Vânzări KTIK Development.

Un bloc întreg vândut unui investitor român
Din cele 174 de apartamente câte însumează proiectul, până acum au fost vândute 120, cele mai căutate fiind garsonierele şi apartamentele cu trei camere cu suprafaţa de 101 mp construiţi. O bună parte din unităţile vândute au fost achiziţionate de un investitor român care a cumpărat un bloc în totalitate şi care se pare că intenţionează să le închirieze.
„Cei care au cumpărat, au dorit să aibă locuinţa lor proprie, sau să treacă de la un apartament mai mic la unul mai mare. Majoritatea clienţilor au până în 40 de ani, sunt căsătoriţi, au un venit mediu şi au beneficiat de credit ipotecar”, declară Mihai Radu.
Din totalul apartamentelor, stocul garsonierelor a fost lichidat, disponibile fiind în prezent apartamente cu patru şi trei camere, mai multe tipuri cu două camere şi trei penthouse-uri. Preţul acestora porneşte de la 88.655 euro + TVA pentru un apartament cu două camere, cu o suprafaţă construită de 74,5 mp şi ajunge la 1.000.000 euro + TVA în cazul unui penthouse situat la ultimul etaj. „În prezent, la achiziţia unui apartament cu patru camere, este oferit un loc de parcare suprateran gratuit sau două locuri subterane la preţ de unul. În plus, acceptăm orice tip de credit ipotecar şi oferim posibilitatea de a cumpăra cu un avans de minim 20% la semnarea antecontractului, iar restul de bani în rate până la predarea apartamentului”, completează Mihai Radu.

Peste 27 milioane de euro investiţi în proiect
Complexul rezidenţial este amplasat în zona Aleea Privighetorilor – Grădina Zoologică, în partea estică a centrului comercial Băneasa. Acesta a fost demarat în vara anului 2008 fiind aproape de finalizare. Investiţia totală este evaluată la peste 27 milioane de euro. Ansamblul are o suprafaţă totală construită de 17.000 mp, fiind format din patru blocuri dispuse pe un regim de înălţime S+P+7E care cuprind 172 de unităţi atât garsoniere, cât şi apartamente cu două, trei şi patru camere şi penthouse-uri. Clădirile au o structură pe cadre şi plăci din beton armat, cu ziduri din BCA şi termosistem de 10 cm. Apartamentele se predau complet finisate, beneficiind de băi utilate, gresie şi faianţă, parchet laminat, tâmplărie din PVC, uşă de acces metalică, aer condiţionat şi contorizări individuale.
„Am creat toată infrastructura necesară unei bune locuiri, iar în apropiere se găsesc centre comerciale şi de birouri, şcoli, grădiniţe, cabinete medicale, Grădina Zoologică, Pădurea Bă­neasa şi mijloace de transport în comun care fac legătura cu restul oraşului”, ne spune Mihai Radu. În cadrul proiectului sunt amenajate 110 locuri de parcare subterane şi 41 locuri supraterane. Preţul pentru un loc de parcare este cuprins între 8.000 – 10.000 euro + TVA.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă