Producătorii şi comercianţii oferă, de câteva zile, o gamă variată de produse pentru masa tradiţională de Paşte. Pieţele din cartierele mărginaşe ale municipiului Constanţa au în aceste zile cele mai convenabile preţuri. O legătură de ridichi costă în Km 4-5 între 2 şi 2,5 lei. Ceapa se vinde cu 1, 5-2 lei legătura în timp ce salata costă 2,5 lei bucata, iar spanacul până la 5 lei. Spre comparaţie, produsele aduse din import sunt de câteva ori mai scumpe. Un kilogram de roşii din Turcia se vinde cu 6 lei, castraveţii pot ajunge chiar şi la 9 lei, în timp ce ardeii pot fi considerate cele mai scumpe legume de pe piaţă. Un kilogram de capia costă 11 lei, în timp ce pentru aceeaşi cantitate de ardei gras trebuie să scoateţi din buzunar peste 13 lei. Dat fiind că piaţa din cartierul CET se află la doar două staţii de autobuz, preţurile de aici sunt identice cu cele din Km 4-5. Cu cât ne apropiem de centru însă, tarifele încep să crească. Piaţa Brick este cel mai bun exemplu în acest sens. Aici o legatură de ridichi costă 3 lei, în timp ce ardeii se vând cu 13 lei capia şi 15 lei sortimentul gras. Preţul castraveţilor este mai mare cu 1 leu. La fel şi salata, care costă până la 7 lei legătura. Carnea de miel costă în Constanţa cel mult 19,5 lei kilogramul. Municipalitatea constănţeană a scutit producătorii de la plata taxei în perioada 24 martie-3 aprilie, cu condiţia ca în pieţe preţul să nu depăşească 19,5 lei kilogramul.