18.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăApartamente de lux la preţ social

Apartamente de lux la preţ social

La aproximativ şap­te luni de la înce­perea construcţii­lor din Avangarde Rezidenţial, dezvol­tatorul a vândut peste 30 de apartamente. Acest lucru se pare că este efectul preţurilor accesibile şi pentru că s-a ţinut cont de trendul cererii. „În ulti­mul timp a crescut cererea pentru apartamentele cu două camere, iar cei care se hotărăsc să îşi cumpere o locuinţă aleg una mai aproape de oraş sau de zona în care au serviciul”, declară Ştefan Unchiaşu, General Manager Avangarde Reziden­ţial. Acest lucru a făcut ca 80% din apartamentele care vor fi construite în cadrul proiectului să fie cu două camere.
Printre ofertele promoţionale ale primăverii, se numără garsoniere şi apartamente cu două camere complet mobilate şi utilate, cu posibilitatea ca noii locatari să aleagă dintr-o gamă largă de produse. Preţul acestora este de 48.900 euro, respectiv 57.500 euro (TVA inclus), iar oferta este valabilă numai la plata cash şi pentru câteva unităţi din totalul celor 40 finalizate până acum.
În cadrul Avangarde Reziden­ţial, soluţiile financiare sunt oferite prin parteneriatul cu BCR şi cuprind atât creditul ipotecar standard, cât şi programul Prima Casă. „Nu practicăm şi rate la dezvoltator deoarece proiectul este finanţat numai din resurse proprii. Sperăm ca în acest an să avem o creştere a vânzărilor cu 20% faţă de 2009, datorită prelungirii programului Prima Casă”, completează Ştefan Unchiaşu

Încă 160 de apartamente până la sfârşitul anului
Avangarde Rezidenţial este localizat pe strada Prelungirea Ghencea, în apropiere de Centura Bucureştiului, Parcul Comercial Militari şi de A1. Ansamblul se întinde pe o suprafaţă de 17.500 mp şi va cuprinde 400 de apartamente cu una, două şi trei camere dispuse în 24 de blocuri cu un regim de înălţime P+3E. Proiectul dispune de  212 locuri de parcare, un loc de parcare putând fi achiziţionat cu 5.000 euro (TVA inclus). În cadrul ansamblului, dezvoltatorul intenţionează să mai amenajaze spaţii verzi şi un loc de joacă pentru copii. „Este posibil să creăm şi un spaţiu destinat pentru închiriere în scop comercial, însă având în vedere că Parcul Comercial Militari este foarte aproape, nu am hotărât încă acest lucru”, afirmă Ştefan Unchiaşu.
Blocurile sunt construite pe cadre din beton cu zidărie din cărămidă eficientă şi izolate la exterior cu polistiren de 10 cm. Apartamentele se predau complet finisate cu tâmplărie din PVC, parchet, gresie, marmură şi faianţă. Suprafeţele utile ale apartamentelor încep de la 45 mp pentru o garsonieră şi ajung până la 125 mp pentru trei camere.

Până acum au fost investite 6 milioane de euro
Ansamblul a fost lansat în ­septembrie 2009 şi cuprinde trei faze de execuţie care se vor întinde până la sfârşitul anului 2011. Din suma de 30 milioane de euro estimată pentru inves­tiţia întregului proiect, până acum au fost cheltuiţi circa 6 milioane de euro, în care intră achiziţia terenului şi construc­ţia a 40 de apartamente din prima fază.
În luna august este preconizată predarea a încă 60 de unităţi, urmând ca până la sfârşitul anului să mai fie terminate încă 100 de apartamente. Din cele 40 de apartamente finalizate, au fost vândute peste 30 de unităţi, din care aproximativ 50% prin Prima Casă.
„Suntem deschişi pentru Programul Prima Casă 2, deoarece prin ridicarea plafonului de împrumut putem introduce mai multe ­facilităţi în cadrul apar­tamen­telor. Dorim astfel să ­includem tot ce are nevoie un cumpărător pentru a locui în noua casă”, afirmă Ştefan Unchiaşu.
În prezent, preţurile pornesc de la 48.900 euro (TVA inlcus) pentru o garsonieră şi ajung la 99.900 euro pentru un apartament cu trei camere. 

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...

Creștere record a creditelor de consum în România: Volumul finanțărilor noi a atins 5 miliarde lei în iulie

Românii au arătat un interes crescut pentru creditele de consum în 2024, atingând un volum record de 5 miliarde de lei în iulie, o...

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă