9.9 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăOperator call center, part time de criza

Operator call center, part time de criza

Patru ore petrecute in fata unui calculator si vorbind la telefon, la un loc de munca care nu necesita studii universitare, pot aduce venituri substantiale bugetului in perioada de recesiune.

Companiile de call center anunta, pentru a doua jumatate a anului, angajari semnificative in do­meniul outsourcing, sector in care sunt externalizate anumite sarcini de catre organizatii unor entitati private. De exemplu, Competence Call Center comunica la inceputul lunii dublarea suprafetei birourilor, ofe­rind noi locuri de munca pentru apro­ximativ 200 de colaboratori.
Adina Stroe, HR consultant Von Consulting, explica fenomenul prin existenta unei solicitari des­tul de mari din partea firmelor care au ca domeniu de activitate recuperarea creantelor. "Contac­ta­rea celor care sunt rau-platnici catre banci, catre institutii financiare sau  catre prestatori de servicii este des intalnita in call centere", sustine Stroe.

Preluarea de apeluri sau telemarketing
Activitatea unui operator difera in functie de proiectele pe care le desfasoara compania in perioada res­pectiva. "In principal, ocupatia unui operator presupune preluarea sau initierea de apeluri in vederea oferirii de informatii, rezolvarea unor situatii semnalate de clienti sau promo­va­rea de servicii si produse, pana la vanzarea acestora catre anumite categorii de persoane (telemarketing – n.a.)", precizeaza Stroe.
Compania care beneficiaza de serviciile agentului call center urma­reste dezvoltarea unei strategii de fidelizare a propriilor clienti. De aceea, operatorii trebuie sa aiba cunostinte privind profilul si activita­tea organizatiei beneficiare.

Studii medii si abilitati de comunicare
In general, pentru un astfel de job, companiile de call center opteaza petru persoane cu studii medii, nefiind obligatorii cele universi­ta­re.
Adina Stroe sustine ca doar in cazul in care este vorba despre servicii in  domeniul finan­ciar-con­tabil sunt necesari absolventi de studii superioare, cu experienta.
"Un agent de call center trebuie sa faca dovada unor bune abilitati de comunicare, sa fie punctual si capabil sa realizeze mai multe activitati in acelasi timp, precum capacitatea de a dactilografia la o vi­teza mare", rezuma Silvia Iordache, marketing analist Valoris Center. Pe langa acestea, Stroe adauga faptul ca obligatorie este cunoasterea  fluenta a cel putin unei limbi straine de circulatie internationala.

Castig salarial flexibil
Pentru o persoana cu experienta pe o pozitie similara si o limba straina cunoscuta, Adina Stroe declara ca veniturile pot fi situate intre 100 si 700 de euro pe luna. Castigurile pot varia insa in functie de mai multi factori . "Tipul de pro­iect pentru care lucreaza, apoi gradul de dificultate al serviciului sau limba in care vorbeste cu cli­entii sunt cateva dintre conditiile dupa care se calcu­leaza un sa­lariu", declara Iordache. Pe langa pachetul salarial fix, companiile ofera bonusuri atunci cand obiectivele sunt atinse. 

Ce se cere
1. Abilitati de comunicare;

2.Competente cognitive;

3.Abilitati de vanzare;

4.Atitudine inspre client si rezol­varea pro­blemelor lui;

5.Cunostinte specializate pentru fiecare proiect;

6.Spirit de echipa;

7.Cunostinte de limbi straine;

8.Cunostinte de MS Office.

Sursa:  Competence Call Center   

Andrei Munteanu
Andrei Munteanu
Andrei Munteanu
Cele mai citite

Israelul vrea ca SUA să o sprijine după ce va ataca Iranul

Ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant a afirmat, marţi, în cursul unei întrevederi avute la Tel Aviv cu secretarul de stat american Antony Blinken...

Sondaj Insomar-Avangarde: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă ar ajunge în turul al doilea al alegerilor prezidențiale

Liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, sunt principalii favoriți pentru a ajunge în turul doi al alegerilor parlamentare, potrivit unui sondaj...

Fete de 14 și 15 ani, agresate sexual de un bărbat de 68 de ani

Două minore de 14 și 15 ani au fost agresate sexual de către un bărbat de 68 de ani. Incidentul a avut loc în...
Ultima oră
Pe aceeași temă