Edificiul are 10.000 de metri pătraţi şi a fost realizat în timpul pandemiei şi va găzdui evenimente culturale şi sportive în următorii patru ani.
„Gardurile care îl înconjurau tocmai au fost înlăturate şi curioşii se lipesc de geamuri ca să vadă cum e «pe dinăuntru». E un spaţiu vast, care va găzdui multe manifestări, de la saloane şi expoziţii de modă, până la probe sportive ale Jocurilor Olimpice din 2024″, a scris pe Facebook ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu.
„După cum o arată şi numele, construcţia nu e menita să dureze, ci să fie efemeră. Imobilul înlocuieşte astfel, timp de câţiva ani, adevăratul Grand Palais, care trece printr-o serioasă etapă de consolidare. Dar s-au mai văzut construcţii de durata scurtă, care s-au eternizat. Sau, cum spune o zicala în Franţa, «Il n’y a que le provisoire qui dure»”, a completat Luca Niculescu, care a publicat şi câteva imagini.
Clădirea a fost concepută de arhitectul Jean-Michel Wilmotte, în cruce. Membrana care acoperă scheletul din lemn este din EFTE, material transparent şi izolator, complet reciclabil şi regenerabil.
Acest nou edificiu va avea un rol important pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice din 2024.