Unii liberali par sa se fi consolat deja cu decizia conducerii de a ramane in opozitie, refuzand ideea intrarii la guvernare alaturi de PDL. Dar alti parlamentari liberali au lasat sa se inteleaga ca vor parasi partidul, continuand seria migratiilor politice din PNL, altii sunt speriati ca vor ramane fara primari in colegiile lor.
Deputatul PNL Viorel Buda a declarat ca se va consulta "acasa" in colegiu cu primarii si consilierii liberali privind statutul de opozitie al partidului. "Deocamdata nu pot sa ma exprim daca voi pleca sau nu din PNL. Nu stiu deocamdata ce se va intampla", a spus Buda, care s-a aratat foarte nemultumit de decizia conducerii partidului de a refuza intrarea la putere. La randul sau, deputatul liberal de Teleorman Marin Almajan s-a aratat foarte ingrijorat in legatura cu soarta primarilor PNL in lunile care urmeaza. "Am mers cu ei pe acest drum din 2000. Au ajuns prin munca la conducerea primariilor si acum pot fi luati gata facuti. Ma doare! Nu vom avea incotro", a spus Almajan. El a mai spus ca spera sa mai ramana cu 16, 17 primari in Teleorman din 29, cati avea partidul in 2004. In schimb, unii parlamentari liberali nu se arata speriati de spectrul opozitiei.
Ei cred ca nu vor pleca multi primari liberali la PDL deoarece, din cauza crizei economice, primariile nu vor mai avea oricum acces la fonduri bugetare dirijate prin ordonante si hotarari de guvern. "FMI a interzis finantarea primariilor prin hotarari de guvern, prin Legea responsabilitatii financiare, care trebuie adoptata pana in martie. Deci banii nu vor mai fi directionati politic", a declarat deputatul PNL Daniel Chitoiu. De asemenea, deputatul Gratiela Gavrilescu sustine ca primarii liberali din colegiul sau din Prahova mizeaza pe fondurile europene, castigand destule proiecte, si nu se bazeaza pe bani politizati de la buget. "Nu are rost sa intram la guvernare daca nu ne putem impune propriul program liberal", a precizat Gavrilescu.