14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialVanzatorii ambulanti ignora carantina din spitale

Vanzatorii ambulanti ignora carantina din spitale

» Desi carantina ar trebui sa limiteze accesul persoanelor straine, pe holurile Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta au inceput sa reapara vanzatorii ambulanti. Bolnavii spun ca sectiile din spital au devenit piete de desfacere pentru multi comercianti, care se plimba nestingheriti pe holuri, fara a fi trasi la raspundere de cineva.

Extinderea noului virus gripal nu a insemnat limitarea accesului tuturor persoanelor straine in unitatile sanitare constantene. Vanzatorii ambulanti incalca orice dispozitie data de conducerea unitatii sanitare, gasind mereu noi si noi metode pentru a patrunde in incinta. Unii dintre ei chiar intra cu masti de protectie, inducandu-i astfel in eroare pe cei de la paza. Desi la intrarea in spital exista paza, ambulantii intra zi de zi nestingheriti in saloane si negociaza cu pacientii preturile produselor pe care le au.

"Trei perechi de sosete la pretul de 10 lei sau pijamale ieftine." Acestea sunt doar o parte din ofertele facute bolnavilor internati de catre vanzatorii ambulanti. Altii vand creme de galbenele la pretul de 6 lei sau alte produse. Ei pot fi vazuti la toate sectiile spitalului si nu sunt opriti sau dati afara de nimeni. "Aduc si ei lucruri pentru pacienti", spun uneori infirmierele, fara sa schiteze macar un gest de nemultumire ca vanzatorii umbla pe unde vor. Unul dintre pacientii internati la Sectia Neurologie, Ion P., ne-a declarat ca vanzatorii incearca sa-si vanda marfa atat angajatilor, cat si bolnavilor internati aici. Majoritatea sunt persoane de etnie roma si vin de fiecare data cu sacii burdusiti de marfa, propunandu-le clientilor diferite produse, pornind de la cosmetice si haine si ajungand la dulciuri si seminte.

Restrictii
Pe afisul lipit pe geamul de la intrarea in spital scrie ca, pentru a veni in sprijinul pacientilor internati in stare grava si care necesita ingrijire speciala din partea familiei (pacienti paralizati sau care nu se pot deplasa si hrani singuri), conducerea spitalului va acorda unui singur membru al familiei un bilet de acces in spital.

Cele mai citite

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă