17.1 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialSapte bolnavi de gripa porcina au adus boala din Ucraina

Sapte bolnavi de gripa porcina au adus boala din Ucraina

Ultimele date centralizate de Ministerul Sanatatii arata ca, in ultimele 24 de ore, inca 62 de romani au fost infectati cu virusul A/H1N1. Astfel, potrivit bilantului oficial, de la inceputul pandemiei si pana acum, 1.397 de persoane au fost confirmate ca avand gripa porcina.
La Iasi, trei pacienti diagnosticati cu virusul gripei noi au fost internati, ieri, la Sectia de Terapie Intensiva de la Spitalul Clinic "Sf. Spiridon". Potrivit purtatorului de cuvant al spitalului, toti cei trei pacienti sunt in stare grava si respira cu ajutorul aparatelor, prognosticul in cazul lor fiind rezervat.
In cazul fetitei de 2 ani din Botosani, care a murit duminica dimineata, necropsia a aratat ca decesul a fost cauzat de o insuficienta cardio-respiratorie acuta toxico-septica datorata unei bronhopneumonii si unei miocardii acute, urmand ca Institutul Cantacuzino sa constate daca a fost prezent virusul A/H1N1.

In judetul Botosani, exista 191 de persoane dintre care cel putin 7 au contractat virusul din Ucraina, potrivit Directiei de Sanatate Publica Botosani. Virusul gripei noi din Ucraina este un mutant virulent care ataca in special plamanii, iar oamenii sunt diagnosticati cu pneumonie. Plamanii celor decedati de gripa noua in Ucraina arata ca si cum ar fi fost arsi. Si la Suceava, numarul celor bolnavi de gripa porcina a crescut, dupa ce la alti doi suceveni, un elev de clasa a IX-a si un barbat recent intors din Anglia, a fost confirmata prezenta virusului gripei noi. Alte cazuri de imbolnaviri au fost depistate in judetele Galati – opt cazuri, Vaslui – sapte cazuri, Alba, Dambovita si Dolj – cate patru cazuri fiecare, Constanta – doua cazuri, si Hunedoara, Bacau si Bihor – cate un caz. In Bucuresti au fost confirmati alti sase pacienti cu gripa porcina.
Potrivit unui studiu, 84 la suta din romani s-ar prezenta la medic in cazul in care ar avea simptomele unei eventuale infectari cu virusul gripei porcine. Cu toate acestea, mai putin de jumatate din cei intervievati au raspuns ca s-ar vaccina impotriva gripei noi. Neincrederea romanilor in vaccinul pandemic provine din faptul ca fie considera ca nu a fost suficient testat, fie nu cred ca gripa ar putea fi un pericol real, arata rezultatele studiului realizat de compania Future Marketing. Studiul a fost realizat in perioada octombrie-noiembrie, pe un esantion de 1.690 respondenti, reprezentativ pentru grupa de varsta 18-50 ani.

Cele mai citite

Lumina speranței în întuneric: Nevăzătorii cer Guvernului să-i privească în ochi

Nevăzătorii sunt revoltați că noua Lege a pensiilor le ia până la 80% din venituri Nevăzătorii protestează împotriva reducerii pensiilor cu până la 80%, cauzată...

România, cea mai ridicată inflație din UE pentru a șasea lună consecutiv

Rata anuală a inflației în Uniunea Europeană a scăzut în luna august la 2,4%, de la 2,8% în iulie, conform datelor publicate miercuri de...

Drone ucrainene au distrus cel mai mare depozit cu rachete al rușilor

Surse ale Serviciului de Securitate al Ucrainei au declarat că depozitul stoca rachete balistice, inclusiv Iskanders, rachete antiaeriene, muniție de artilerie și bombe ghidate KAB Un atac cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă