17.7 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecialMii de conturi de Hotmail, blocate de Microsoft dupa ce au fost...

Mii de conturi de Hotmail, blocate de Microsoft dupa ce au fost piratate

Compania Microsoft a anuntat ca a blocat, luni, accesul la mii de conturi ale sistemului sau de mesagerie electronica Hotmail, ale caror parole fusesera identificate de hackeri, care le-au difuzat pe Internet, informeaza AFP, citata de Mediafax.

"Suntem informati ca unele parole ale clientilor Windows Live Hotmail au fost obtinute in mod ilegal printr-o tehnica de «phishing» si au fost plasate pe un site de Internet", a anuntat Microsoft.

Tehnica de "phishing" este utilizata la scara larga de hackeri si consta in pacalirea utilizatorilor pentru a le sustrage informatiile sau a descarca programe pe calculatoarele lor.

Printre tehnicile utilizate figureaza expedierea de mesaje electronice frauduloase, insotite de atasamente care promit fotografii ale unor vedete dezbracate, sau link-uri catre replici convingatoare ale unor pagini de acces la site-uri legale.

"Am luat masuri pentru a bloca accesul la toate conturile care au fost expuse si ne-am pus la dispozitie resursele pentru a-i ajuta pe acesti utilizatori sa-si recupereze conturile", a adaugat Microsoft, precizand ca a descoperit existenta acestei probleme la sfarsitul saptamanii, dupa ce informatiile despre conturile Hotmail ale "mai multor mii" de utilizatori, in special din Europa, s-au regasit pe un site de Internet.

Aceasta operatiune de piratare "nu a permis accesul la datele interne ale Microsoft", a precizat compania, care reaminteste ca "phishing-ul" este "o problema la scara sectorului" de Internet in ansamblul sau.

Microsoft ii sfatuieste pe navigatorii pe internet sa "fie foarte atenti inainte de a deschide atasamentele nesolicitate si link-urile care provin de la surse cunoscute sau necunoscute si sa-si instaleze programe antivirus updatate zilnic", precum si sa-si schimbe parola la circa 90 de zile.
 

Cele mai citite

Liga Națiunilor: Germania-Ungaria 5-0 Olanda-Bosnia-Herțegovina 5-2

Selecţionatele Germaniei şi Olandei au obţinut victorii la scor, sâmbătă, în primele lor meciuri din noua ediţie a Ligii Naţiunilor la fotbal. Germania a surclasat...
Ultima oră
Pe aceeași temă